|   1 071   4     11
  Arbete | Foto & Film

Nu har mamman åkt in till sjukhuset. Hon verkar inte ha superregelbundna verkar, så jag avvaktar lite till… Hon blev igångsatt förra gången, så hon vet inte riktigt vad som väntar.
Spännande!

Jag har packat två kameror (1D Mark II och 1D Mark IV) och fyra objektiv (100 mm, 50 mm, 17-40 mm och 24-70 mm). Jag är supernervös. Dels har jag aldrig varit med på en någon annans förlossning tidigare, dels har jag själv inte haft någon sjukhusförlossning, så det blir spännande. Sen är jag lite nervös över det där med gomspalten också =/ Det ser ju jätteläskigt ut på bilder jag ser på internet. Stackars liten. Fast tur att det inte är något mer allvarligt. De verkar ju kunna göra under med lite operationer.

Väntar nu på SMS från sjukhuset, när de kollat hur öppen hon är. Men det där säger ju ingenting, jag var ju 10 öppen i flera timmar med Milo och hade kunnat fortsätta vara det om inte barnmorskan ”tvingat” mig att trycka ut honom under transitionsfasen *argh* Och med Nicolas var ju 3 cm öppen i nån vecka innan det satte igång.

Aja, önska mig lycka till!

4
 1 071   4     11
  

11 svar på Fotografera födsel idag?

 1. Karin b skriver:

  Lycka till! Låter spännande att få vara med om någon annans förlossning!

 2. Liselotte skriver:

  Lycka till :)

 3. Emmy skriver:

  Spännande! Håller tummarna, lycka till! :)

 4. Mamma skriver:

  Det går nog bra skall du se. Du har ju ingen känslomässig relation till henne.

  När du födde Noelle stod jag bredvid och bad till Gud, men då är ju du min dotter. Det är lite skillnad.

  Det var inte min första förlossning som jag närvarade vid utan att själv föda. Jag var med och hjälpte min lillasyster när din kusin föddes för snart 29 år sedan. Då klippte jag navelsträngen och min syster och bebis-kusinen bodde hemma hos oss i ett par tre veckor. Hon visste ju inte hur man tog hand om en bebis och ville gärna att jag hjälpte henne. Åh vad du älskade bebis-kusin Joakim.

  Du var bara 2 1/2 år, men när du såg min syster sitta och pumpa bröstmjölk samtidigt som hon rökte sade du ”Jag skall också pumpa- röka när jag blir stor.” Haha, så sjukt gulligt.

  Det var andra tider då och inte så hysteriskt med cigarretter.

  • Mysmasken skriver:

   Ja du… Det var länge sen :)
   Glad att det är hysteriskt nu. Tänk vad hemskt om ens barn fick lungcancer för att man röker :(

 5. Lena skriver:

  Hoppas det blev i en förlossning i natt (svensk tid) och att allt gått bra

  • Mysmasken skriver:

   Nope, hon blev hemskickad innan jag hann åka in! Hoppas bara att det inte blir i eftermiddag, vi har tandläkartid för Noëlle och Greg har en fotografering 13.30 som vi helst inte vill boka om…

 6. Annika K skriver:

  Lycka till sen när det är dags :)

 7. Monnah skriver:

  Toppenspännande! Lycka till.

 8. Anna-Ulrika skriver:

  Spännande och modigt av dig att vara med !!! Lycka till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *