|   1 134   7     10
  Familjen | Livet i exil | Vardag

 

Alltså, jag har provat receptet i Vår kokbok, och de blev små och torra. Idag gjorde jag en egen variant, jag gjorde om mitt snabb-bröd, tillsatte lite socker och kardemumma och herregud så fina de blev! Och snabbt går det – baka ihop degen, rulla, jäs på plåten 15-20 minuter sen in i ugnen 8-10 minuter. Klart! Seriöst, sååå sjukt bra recept jag skapat! 😀

Nu har jag påbörjat hjärntvätten av barnen och alla tre gillade semlorna <3

150217i
Fina semlor!

150217m
Precis vaknat fr[n middagsluren, haha! Ser helt zombie ut.

150217l
Give!

150217k
Hoppsan vilket gult sken lampan kastar.

150217j
Maja gräddnos! <3

7
 1 134   7     10

10 svar på Semmeldag idag!

 1. Mamma skriver:

  Världens bästa semmel-mamma 😀

  Kommer du ihåg semlorna jag gjorde som petitess chouer?

  Jag hittade nu receptfavoriter.se
  Jag vet inte om just det receptet är bra.

  Jag har för mig att jag rev Marabou mörk choklad , rev mandelmassa och blandade med vispad grädde. Så ljuvligt gott tyckte ni. På locken ringlade jag smält mörk Marabouchoklad och pudrade med florsocker.

  Ni fullkomligt älskade det.

  Själv har jag ju aldrig tyckt om semlor. De ger mig samma signaler som pannkakor; massor av tomma kalorier för vad liksom …!?

 2. Mamma skriver:

  Du slåss mot samma demoner som din far!

  De tomma kalorierna är godast !

  Jag har aldrig varit i närheten :

  Tomma kalorier går bort :

 3. Mamma skriver:

  Du har så rätt 😀

 4. Annika K skriver:

  Slurp!! 😛

 5. Husvagnsfamiljen skriver:

  Har du koll på ett ungefär hur mycket socker o kardemumma du hade i? Jag är jätte dålig på att höfta. Ser gott ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *