|   1 136   4     12
  Familjen | Livet i exil

På fredag tänker jag skolka Noëlle och jag mår tjyvens!
Jag blir fem år gammal igen när jag kommer in i ett klassrum. Fröken lät meddela redan innan barnen började skolan att vi endast fick hålla dem hemma om de var dödssjuka i princip. Det här med skola är serious business och man håller inte barnen hemma för att man känner för att gå på Disney.

Som ni vet är svenskan viktig för mig och vi har träffat en underbar familj på östkusten med barn i våra barns ålder som dessutom pratar svenska!

Vi har båda haft fullt upp med besökare men har lyckats klämma in en träff på fredag. Skoldag.

Jag tänker hämta Noëlle kl. 10.00 och köra våra nästan två timmar ut till dem i Ormond Beach.

Vad ska jag säga? Jag vill inte ljuga, men är orolig att ”leka med svenska kompisar” inte är gott nog som ursäkt. Hon är ju faktiskt bara fyra år, så viktig kan inte skolan vara. Och det mesta av inlärningen sker före 10.00…

Kanske mina kära tvillingläsare i Atlanta har råd? :)

Här bilder från när vi träffades i januari. Det skiljer en dag på Marlee och Noëlle, nåt halvår på Noah och Milo och nåt halvår på deras minsta sötnos Gabriel och Nicolas.
image
image
image
image

4
 1 136   4     12

12 svar på Skolka från skolan

 1. Marie skriver:

  Det är ju inte kul att ljuga, men jag hade nog ljugit. I barnens skola fattar de inte alls, fröken fattar, men inte högre upp. Är barnen borta ett visst antal dagar varje år i Georgia så kommer social services och kollar! Så ljug med gått samvete, en vt lögn ärju ok 😉

  Men det är bäst att du förklara för Noelle så hon inte säger något annat, för då kan det ju bli pinsamt. Ha så kul nu och ök och prata mycket!

  • Mysmasken skriver:

   Tack! =)
   Tänkte att det passar bra med en fredag, så kommer inte Noëlle ihåg på måndagen om fröken frågar vad hon gjorde i fredags, höhö. Vill inte direkt lära henne att ljuga vid fyra års ålder =/ Men hur lyckas ni när ni tar ur barnen i flera veckor på våren!? Vad säger de då?

   • Marie skriver:

    Da sager de inte mycket, eftersom man gar till Countyn och de pratar med rektorn och froken plus att vi har intyg att de gar I svensk skola och det ar EFTER alla standard proven. Enligt mig sa undervisar de bara fram till proven, efter det sa ar det inte mycket skola :) Hemskt, men sant.

    Som Sofies son sa nar han gick I tvaan:” I do not know about you Ms. B, but I learn for life, not for a test!” Det summerar nog upp det hela ganska val :)

 2. Mamma skriver:

  Min åsikt hittar du på mail 😉

 3. S. skriver:

  Varför inte låta henne vara hemma hela dagen? Svårare att hitta på anledning att gå hem vid kl. 10 än att lägga en vit lögn om att hon är sjuk eller liknande.
  Hoppas ni får en fin dag tillsammans!

  • Mysmasken skriver:

   Jo, det hade ju varit en tanke… Men tänkte att om vi inte skulle åka förrän 10 och om de har inlärning fram till 10, så kan hon ju få vara med på det. Men du har rätt, det hade ju varit enklast! :)

 4. ylva skriver:

  Håller nog med om att det är bättre att låta henne stanna hemma hela dagen. I övrigt vill jag inte ge några råd för jag vet ju ju inte hur det funkar hos er. Här får man absolut inte hålla barnen hemma heller, men jag har upptäckt att om jag helt enkelt säger att det är besök av svenska släkten har de inga invändningar alls. Familjen är viktig! Men de är kanske mer flexibla med sånt här eftersom de är vana vid att folk har släkt i flera olika gamla kolonier och la métropole? Brukar i alla fall alltid hålla dem hemma när mina föräldrar kommer och hälsar på.
  Ha en fin dag!
  Kram,

 5. Linda skriver:

  Ni ska åka bort och det finns ingen som kan hämta henne på eftermiddagen, så ni måste tyvärr hämta henne redan kl. 10. Kan det funka? Sen om du säger vad ni ska göra eller bara att det är personliga saker så ljuger du ju inte oavsett.

 6. Viktoria skriver:

  Otroligt att de är så hårda vid 4 års ålder.. Galet. Håller med, lättare att va hemma hela dagen, så slipper du ju gå dit högröd och säga en vit lögn :)
  Det hon missar på en dag i skolan när hon är 4 år lär hon nog ha lärt sig innan hon är 18.. Ha en mysig dag på fredag..

  • Mysmasken skriver:

   Ja, och jag ser att ni gnäller om att införa betyg i 4:e klass i Sverige, haha! Lite skillnad :)

   • Viktoria skriver:

    Ja och nått betyg så tidigt vill då inte jag ha.. Min snart 8 åring har nog höga krav på sig själv utan att de skall bli ändå högre.. Klok tjej här ovanför som sa att hon lär för livet och inte för prov..
    Det viktiga är ju vad man fokuserar på i skolan, vad har barnen med sig den dagen de slutar.
    Rätt kravfyllt som förälder när man har barn i skolan.. Finns ett program på SVT som heter familjer på äventyr, där är det en familj som varit ute och seglat i massor av år, likt det ni bodde i ert rullande hus. Man fick nu en glimt av när pojken började skolan när de kom tillbaka och han såg ut som han misstrivdes och ville bara röra på sig. Tänk så mycket de barnen får med sig av att segla runt jorden och som era barn fått när ni reste runt, sånt är ovärdeligt och minst lika viktigt och givande för livet som att sitta fast i en skola hela dagen. Jag tycker såklart man skall gå i skolan men tycker man bör sortera vad som verkligen e viktigt för livet och inte.. Detsamma när ni åker bort på fredag, det Noelle får med sig av den dagen i form av tex språket är ovärdeligt i hennes och ert liv, sånna saker borde skolan kunna ta tillvara på och värdera. Tänk på måndag hade hon kunnat då berätta för kompisarna att hon lekt med barn som pratar hennes och mammas språk och sen lärt dem några fraser..
    Oj oj nu blev detta en hel roman.. Ha det gott

 7. Camilla Hamrin skriver:

  Ibland får man lov att dra till en vit lögn, jag skulle köra på att ni skall gå på ett ”läkarbesök”. Sen har du ingen skyldighet att berätta vad för läkarbesök… ifall dem skulle vilja veta det 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *