|   1 129   3     16
  Vardag

Satt och dividerade med mig själv om jag skulle hålla på och sudda bort viktsiffrorna eftersom att det är så sjukt högt, men de flesta kan nog räkna ut ungefär vad jag väger ändå. Och jag brukar bjuda på mig själv, så varsågoda. Jag var alltså uppe och snuddade på Fetma grad 3 efter mina tre graviditeter och jag har så sjuk lång väg tillbaka att det har känts omöjligt och istället har jag proppat i mig ännu mer.

Men om jag skriver ut det här, kanske det hjälper, jag vet inte. Det kan iallafall inte skada.

I mitten av mars anmälde jag mig till DietBet. Jag är galet tävlingsinriktad och har i många år funderat på hur det skulle se ut att ”tävla om pengar” för att gå ner i vikt. Jag Googlade och hittade DietBet. Det finns massa olika tävlingar att välja mellan, och jag valde en på 6 månader att gå ner 10%, det är lite lång tid, men hellre ”slow and steady”.

Det funkar som så att man betalar in ett belopp varje månad, eller en klumpsumma på en gång och får då en månad gratis. Den jag valde tror jag kostar $25 i månaden, eller $125 totalt. Så jag satte in alltihop på en gång, så att förlusten blir större ifall att jag bangar ur. Jag kom aldrig riktigt igång när mamma var här, men så fort hon åkte körde jag igång och har nu tappat 4 kg på tio dagar! Jag kör på LCHF och det känns faktiskt riktigt bra.

Varje månad har ett delmål, och om man når det delmålet får man vara med och dela på månadens pott. I den tävling jag är med är det totalt 808 personer och potten ligger på 79 000 dollar. Den låg över 100 000 dollar ett tag, men några har väl hoppat av (man kan göra det första månaden tror jag). Det har peppat mig som sjutton att gå ner till den här månadens vikt och jag har varit stenhård och det känns som att jag har hittat rätt. Igår bakade jag till och med sockerkaka utan att ta något själv, och det ligger Kexchoklad och bilar i hörnskåpet i köket som inte kallar på mig.

Jag har alltid undrat hur de gör för att förhindra fusk, men de har varje dag ett ”kodord” som man ska skriva på en lapp och lägga framför vågen när man väger sig, och ta en bild. Man ska även ta en helbild, så att man inte har dragit på sig värsta utrustningen på första invägningen till exempel. De har massa parametrar och varningssignaler, och om det verkar som att något är skumt, kan de be om extra bevis, kanske att man filmar sig när man ställer sig på vågen eller så. Galet coolt. Så heja på mig nu! Det vore trevligt att komma ner under 100 till tävlingens slut, trots att mitt 10%-mål bara är 104,3 kg. Sen är nog 80 mitt nästa delmål. Jag har aldrig vägt mindre än 80 på vuxna dar, och trivs ganska bra där.

150410b

Vänster: Man ser de olika delmålen, och hela tiden hur långt man har kommit i månadens delmål.
Höger: Här ser man när mitt viktmål är satt (17 september) samt det uträknade datumet om jag fortsätter som jag gör.

3
 1 129   3     16

16 svar på Fetma grad 3

 1. Elin skriver:

  Massor med pepp till dig!!! Bra jobbat, visst gäller det att hitta det sätt som fungerar för sig själv.

 2. Husvagnsfamiljen skriver:

  Vad duktig du ör, 4kg på 10 dagar, bra jobbat. Hoppas du har hittat ditt sätt. Lycka tull.

 3. Elisabeth skriver:

  Bra jobbat och lycka till!

  Vad är det för vikt app du använder? Jag gillar upplägget som den har.

  Jag har idagarna börjat jogga kortare sträckor efter att ha promenerat i rask takt i stort sett varje dag sedan december. Har tappat en del i vikt och har några kvar som jag hoppas försvinner snart. Jag fick ju ett varningens tecken i november med både diabetes och en liten stroke. Då var det inte så svårt att bestämma sig för att göra allt för att må så bra som möjligt.

  • Mysmasken skriver:

   Heja dig! Appen heter ”My Weight”, den ser ut som en blå våg med siffran 120 och en graf igenom.

 4. Anna skriver:

  4 kg på tio dagar är ju helt fantastiskt! Fortsätt gärna att beskriva hur det går för dig och exempel på vad du äter, jag försöker också gå ned i vikt och behöver all inspiration jag kan få.
  Heja heja!

  • Mysmasken skriver:

   Jag kör LCHF bara, för jag kan inte hålla på och räkna kalorier. Det är tävlingen som peppar mig att nå målen.
   Tror det kan bli lite långsamt med 10% på 6 månader, så jag kanske går med i några kortare enmånadstävlingar för att hålla mig motiverad.

 5. Maria Bergquist skriver:

  Heeeeeja!!
  Jag håller alla tummar och tår!! Att ”tjäna pengar” på sin viktnedgång är ju toppen!!
  Stort lycka till!! och håll oss underrättade i bloggen hur det går, jag blir sjukt nyfiken!!
  Om du kör LCHF kan jag rekomendera Åses blogg 56kilo.se med massor av goda recept!

  • Mysmasken skriver:

   Ja, den bloggen är kanon! Jag har en receptsida på Facebook, på engelska som nu är 700 likes, och startade precis en grupp också, som närmar sig 100! :)

 6. selma skriver:

  Wow grattis! 4 kg på 10 dagar- grymt!

 7. Gunilla skriver:

  Heja dig, vad duktig du är! Det kanske inte vore ett dumt sätt att – i alla fall för mig – ta mig i kragen. Jag skyller på allt möjligt (stress, mamma som behöver extra hjälp, påsk etc) men nu vill jag låta bli att äta lika mkt och helst gå ner de 3 kg jag hittills gått upp i vikt i år. Ja, till att börja med såklart!

  Tack för att du är så ärlig om din vikt, det gör att i alla fall jag tänker till lite extra oxå! :)

 8. Elin skriver:

  Heja heja heja! Det är ju superbra resultat i starten! Fortsätt så. Du kan fixa det, bara du bestämmer dig!

  Får man även kostråd/träningstips i appen eller måste klara det/välja metod på egen hand?

 9. Mamma skriver:

  Hur har jag kunnat missa det här?

  Heja! Heja! Jag vet hur gärna du vill nå din idealvikt för barnens skull.

  Jag gick tillbaka i bloggen för att titta på äldre bilder innan du klippte Milos och Nicolas och så hittar jag det här.

  Du måste ju ha undrat varför jag inte har nämnt något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *