|   829   3     11
  Livet i exil | Vardag

Jo, nu har jag lyssnat på Noëlles danskompisars mammor, eller främst en mamma, prata om slutet. ”The rapture” (uppryckande/bortryckande). Det är när Jesus ska komma tillbaka till Jorden och hämta med sig alla sina följare till himmelen. Häromdagen blev jag tillsagt att jag måste förbereda mig, eftersom jag har barn. Hon vet dessutom att vi inte är troende, så hon kanske menar att jag ska ta farväl av barnen? Om de nu får komma till himmelen?

Hon har också talat om för Greg att det blir långsamt för företaget i september, och när han undrade varför så var det då på grund av detta event. Jag är inte riktigt säker på om det är då vi andra även ska hamna i helvetet? Eller om vi bara får fortsätta leva här på jorden utan alla de som rest till himmelen?

Jag är lite nyfiken på hur våra konversationer kommer att se ut i oktober, när vi fortfarande är här allihopa… Det här är nytt för mig, men för de som bor i USA är detta vanligt att de utlyser det här då och då och att alla blir som tokiga.

Det här är absolut den svåraste kulturella skillnaden. Att gå från majoritet till minoritet i religionsfrågan. Jag har hittat ett par här i vårt grannskap som inte är troende, och det är det lesbiska paret. Go figure, eftersom kyrkan helst skulle bränna dem om de fick.

3
 829   3     11
   

11 svar på Snart är slutet här

 1. Anna skriver:

  Ha ha ha, det här är ju jätteintressant att läsa om! Vad svarar man när de sitter och pratar om domedagen? Sitter man tyst och håller god min eller svarar man ”For real?” Antar att det är svårt att hålla sig för fniss? 😉

  För dessa människor som tror att detta kommer att hända så måste det ju medföra ångest. Tänk att vara helt övertygad om att människor i ens närhet snart kommer att förgöras, måste ju kännas jättehemskt.

 2. Annika K skriver:

  Nu är människan som den är… Men varför gå omkring o oroa sig för nånting man inte kan göra nått åt iaf? ( om det nu skulle bli så)
  Och skulle det visa sig att det blir så = BEVIS… DÅ skulle jag oroa mig.. men inte förrän då.
  Och nä.. är inte heller troende 😛

 3. Mamma skriver:

  Du hädar och smädar … vi är inte överens 😛

 4. Mamma skriver:

  Min smiley skulle vara 😛

 5. Helen skriver:

  Ah, dessa galenskaper som de hittar på på din sida Atlanten… Jag undrar så var det fått den här helt absurda idén om ”the rapture” från, för det är mig veterligen bara vissa amerikanska frikyrkosamfund/församlingar som tror på det. Och jag kan inte minnas ett enda ställe i Bibeln som stöder deras idé… Jag undrar så var det kommer ifrån. Och ja, jag är ju troende kristen men såna här avarter av religion gör mig lite ledsen och besviken – och lite upprörd över att de hävdar att det tillhör min religion när det inte gör det.

  • Helen skriver:

   Okej, jag är lite störd så jag var tvungen att googla. Tydligen stöder sig den här galenskapen på EN liten bibelvers från ett av Paulus brev (1 Thess 4:17). Tämligen fri tolkning av det dessutom (och en del ”taktiska” översättningsval i några fall)… Och Paulus må vara auktoritet på mycket teologi, men han säger emot sig själv hundra gånger om i sina brev så att ha en enda mening från honom som enda bas för en lära skulle jag hävda är liiiiite tveksamt. :)

  • Mysmasken skriver:

   The ”blood moon”, var visst ett av alla tecken.

 6. ninaerica skriver:

  Det är rätt fascinerande tycker jag, hur detta kommer upp med jämna mellanrum. Och sedan har de alltid en ”bra” förklaring till varför inget hände denna gången (heller).
  För ett par år sedan skulle ju domedagen komma och alla skulle gå in i någon grotta i Frankrike för att bli hämtade av utomjordingar.
  Tycker människans psyke är otroligt intressant, undrar hur det blir som det blir. Och att man kan få människor att tro på sådant där.

 7. Mamma skriver:

  Jag tycker att ”the rupturen” känns lite som ett mellanting mellan kristendom och vidskepelse.

  Jesu återkomst skildras i Uppenbarelseboken. Där framgår att den som kan tyda tecknet för vilddjurets tal vet vem/vad det är som kommer att utlösa det riktigt onda på jorden. Vi kommer alla att få uthärda det, men innan slutet stundar återkommer Jesus till jorden för att hämta hem de ståndaktiga som klarat av att stå upp för Kristus, Gud och Den helige ande, utan att konvertera eller ljuga ”typ”.

  Jag skulle nog kalla dem som ligger bakom ”the rupturen” för charlataner.

 8. Ewa skriver:

  Jösses, trodde inte att de var fullt så extrema…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *