|   703   8     9
  Foto & Film

Jag vet ju hur intressant ni tycker att det är när jag fotograferar andra (inte!), men här kommer några av gårdagens bilder iallafall. Jag levererade totalt 33 stycken högupplösta bilder, så de hade nog fått pröjsa några tusenlappar hos nån annan. De blev iallafall supernöjda! Vi åkte och plockade blåbär tillsammans idag.

Deras barn är som mina äldsta, nästan. Veer är 2,5 och Satyana fyller 5 år i sommar. Noëlle är för övrigt bjuden på hennes födelsedagsfest. Det är superhjältetema och det är på självaste nationaldagen, så jag ska sy baddräkter i Captain America-anda till barnen. Min vision är kanon, sen om jag lyckas är en annan historia, haha!

Jag har nu suttit och analyserat varför jag har så svårt att ta betalt som fotograf. Det är många anledningar, den främsta är ju att jag då måste prestera. Om jag inte tar betalt och ingenting blir bra kvittar det ju. Sen har vi en blandning av min perfektionism och mitt kontrollbehov – jag har inte full kontroll, det finns massor av faktorer som spelar in! Vädret – främst, ungar som inte samarbetar, fula människor som inte gör sig på bild, kläder som inte matchar, myggigt, osv.
Jag fick typ panik för det kändes som att jag inte fick med lillgrabben på en enda bild där han tittade mot mig eller log eller så.

Jag känner mig dock rätt nöjd.

För övrigt så fick jag reda på att en av våra svenska vänner här i Florida väntar barn nummer 4 i september. Aaaahhhh!!! Så avis. Jag dör.

Här är ett axplock:

150502a 150502b

8
 703   8     9

9 svar på Fotojobb, familj, våra grannar

 1. Karin b skriver:

  Superfina bilder!

 2. Maria skriver:

  Jag vet att detta troligen inte hjälper mot din prestationsångest men du är verkligen fantastiskt duktig! Och vilket otroligt ljus på bilderna. Du kan ju börja som nu att ta lite betalt, så mycket som du är bekväm med, och sedan vänja dig vid den nivån en period. Efter ett tag kanske du vågar ta mer.

 3. ninaerica skriver:

  Jag förstår att du har problem med vissa saker, men du får jobba på dessa och lära dig ta bättre betalt, för fotona är superfina! Fint ljus, ögonblicksfoton och fint komponerade.

 4. Catharina skriver:

  Åh, du tar så himla fina bilder!!

  Kan du inte säga så här nästa gång: ”jag kan gärna fota er, jag tycker det är roligt! Jag har svårt att ta betalt, men det tar trots allt av min tid, som jag kunde spenderar med min familj. Kan vi säga så här, jag fotograferar och så ser vi hur det går. Blir det bra så betalar ni 75 % av vad ni skulle gett er vanliga fotograf”

  Tycker du borde se till att få den inkomsten som det trots allt kan vara!

 5. Ewa skriver:

  Du kan absolut ta betalt för dina fotojobb! Jättefina foton! I värsta fall (när det är vanliga familjebilder och inte ett särskilt event) kan man ju dessutom göra en extra session ifall de eller du inte blir helt nöjda.

 6. Annika K skriver:

  Klart som attan att du ska ta betalt.
  Kanonfina bilder :)

 7. Mamma skriver:

  Jättefina bilder 😀

  Är det pappan som kommer från Karibien och mammans familj som kommer från Indien om jag fattade det hela rätt?

  Jag skulle ha gissat på att båda kom ifrån Mexiko, men barnens utseende stämde inte med den gissningen. Jag tyckte nämligen att båda barnen hade indiska drag. Det var därför jag frågade.

  Det är intressant att barnen har mer indiska drag än mamman med tanke på att pappan, som är ”karibier”, möjligen har påbrå från så skilda länder som Holland, England, Spanien, Afrika samt möjligen även från ursprungsbefolkningen indianer.

  I min värld borde detta ha inneburit att barnen skulle ha fått mindre signifikanta indiska drag snarare än förstärkta sådana drag. Ungefär som med Jason, hans fru och deras barn (som du fotograferade i ditt förra inlägg). Hon är ju adopterade från Korea och han är nordamerikan och det tycker jag att man ser på barnen.

  Det är fantastiskt intressant det här med gener och hur de förs vidare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *