|   537   3     10
  Vardag

Ibland undrar jag om den där saken som sitter fast på makens hals fungerar. Jag gjorde dubbel sats köttfärssås idag och lade undan lite i en skål till mig själv innan jag lade i sånt jag inte kan äta (LCHF). Medan såsen stod och puttrade cyklade jag och hämtade Noëlle hos en kompis och bad Greg sätta på pasta.

När jag kom tillbaka stod inte skålen bredvid kastrullen där jag hade lämnat den, så jag frågade var den tagit vägen. Jag hittade den på andra köksbänken med två matskedar kvar 👿

Alltså, vad trodde han? Att jag hade lagt undan lite i en skål för honom att smaska på medan han rörde om i köttfärssåsen i 15 minuter!? Ibland undrar jag alltså.

Jag vet, tur att vi inte har allvarligare problem än såhär. Han hade tur, för jag hade några kycklingbitar och lite tzatsiki i kylen att äta istället. Annars kan jag ju lova att han hade fått pinna iväg till affären efter ny köttfärs och gjort en ny sats åt mig 😆

image1

3
 537   3     10
  

10 svar på Maken alltså…

  1. Annika K skriver:

    Haha :)

  2. Maria skriver:

    Vad har du i din köttfärssas som inte fungerar med LCHF?

    Jag har precis börjat med lchf och haller pa att lära mig. Min köttfärssas tror jag är ok, men jag kan ha missat ngt (fast just köttfärssas kan man ju göra pa tusen olika sätt)

    • Mysmasken skriver:

      Det är vårt standardrecept oh det är ju redan mycket i krossade tomater och sådär, men blir ännu mer när jag lägger till morötter och sen ketchup så att jag slipper ha det på bordet :)

      • Maria skriver:

        ok. Jag har varken ketchup eller morötter i min köttfärssas sa da borde den vara ok (köttfärs,krossade tomater, lök, vitlök, salt, peppar, basilika).

  3. Mamma skriver:

    Jag vet att rotfrukter är ett no-no när det gäller LCHF, men:
    Får jag föreslå ett alternativ till ketchup:
    Låt bli ketchup! Gör en egen grönsaksfond. Stek morötter, lök, rotselleri, purjolök, vitlök, och vad mer du har hemma i grönsaker,i olivolja utan att de får färg. Häll på vatten och låt koka på låg värme (reducera). Sila bort grönsakerna. Häll i tomatkross och smaka av med lite balsamvinäger och (honung) sötningsmedel istället för ketchup. Köp en parmesanost och skär av ”skanken” , dvs. änden. Låt den koka med köttfärssåsen. Då får såsen ett ”djup” (en del kallar det ”umami”.).

    Vitlök oc paprikapulver är ett måste i köttfärssåsen :)

    För att få upp smakerna är basilika, oregano och timjan ett måste! Bra för hälsan är även Gurkmeja. Det ger ingen smak, bara nyttigt!
    Jag antar att ni äter det med kokt vitkål i strimlor.

    • Mysmasken skriver:

      Vilken jobbig maträtt det blev helt plötsligt, haha! 😀 Jag kör utan ketchup, och det kan jag göra. Och utan morötter. Men jag hade lagt undan till mig och skulle frysa ner och morot är billigt och drygar ut och ketchup blir godare, tycker jag och familjen :)

  4. Anna skriver:

    Hahaha! Så roligt :o)

    Han måste ju ha skämts ihjäl?

    • Mysmasken skriver:

      Ja, han pinnade ut i garaget med svansen mellan benen tills middagen var klar. Haha! Tror faktiskt att han skämdes på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *