|   806   5     7
  Livet i exil | Tyckmycken

Minns ni att jag skrev om lille Chase i mars? Han vars mamma och biologiska far skrev under att pappan skulle sköta kostnader och allt som hade med omskärelse att göra. Detta skrevs när han var lite liten. Sedan dess har mamman ändrat sig och insett att man inte alls bör omskära små barn. När den biologiska pappan fick veta att hon ändrat sig fick han plötsligt för sig att pojken, nu 4,5 år, skulle omskäras.

Mamman tog sonen och gömde sig på ett jourhem i nästan tre månader, tills hon hittades och FÄNGSLADES med hotet att hon inte skulle släppas ut förrän hon skrev under och godkände att pojken ska omskäras. Vi fick se hjärtskärande bilder där mamman i handfängsel, efter en vecka i fängelse, skriver på papperet, för att hon är orolig att hon aldrig ska få tillbaka vårdnaden om sonen annars.
Alla domare hon har fått i fallet har varit omskurna själva, så de är ju minst sagt partiska i det hela.

Sonen hade en tid i torsdags att omskäras på ett barnsjukhus här i Florida, men då fler och fler grupper backar upp det här, nu senast den lite läskiga gruppen ”Anonymous”, som är för mänskliga rättigheter. De är hackers och kanske inte gör saker på helt lagligt och på bästa sätt, men med påtryckningar från oss alla blev det ingen omskärelse av den doktorn på det sjukhuset i torsdags. Alla har skrivit brev och skickat runt till alla läkare som omskär barn och mer eller mindre listat vad som kommer att hända om de utför den här omskärelsen, med en fråga om det är värt att smutsa ner sitt ryckte för lite pengar.

Just nu vet vi inte vad som händer med Chase. Han är fortfarande hos den biologiska fadern som han inte vuxit upp med. Så sjukt, sjukt, sjukt att detta händer år 2015 i USA.

Idag tillkallades polis till ett sjukhus här i USA då mamman vägrade låta doktorn dra tillbaka förhuden på hennes son. Soc och polisen kom hem till henne.

Läkarna här vet inte hur man tar hand om ”intakta” (oomskurna) barn. Jag ska skriva ut och skicka grejer till några sjukhus. Kul att vara med och skapa historia! Det rör sig nu. Just det här fallet med Chase har dragit så himla mycket uppmärksamhet till det här.

Jag hade ju läkare till både Milo och Nicolas som inte hade en aning. Med Milo fick jag höra att jag skulle dra tillbaka förhuden och göra rent. Med Nicolas fick jag hoppa in och ryta i åt doktorn som var där och skulle peta och dra tillbaka hans förhud. Får rysningar bara jag tänker på det. Tänk om hon hade lyckats?

5
 806   5     7
   

7 svar på Pojken som ska omskäras

 1. Anna, Gbg skriver:

  Helt sjukt att de är så obildade och fast i ett sätt! Bra att debatten väcks och att det förhoppningsvis ger allmänheten en större kunskap och insikt i detta.

 2. Malin skriver:

  Men gud vad sjukt det låter! :( Stackars mamman. Hoppas det hela kommer sluta bra! Uppdatera gärna om det, här i Turkiet är de flesta muslimer och omskärs förr eller senare men många har blandade religioner/nationaliteter där barnen inte omskärs, vår son är tex inte det och jag har aldrig haft nån doktor som lagt tyngd på det eller nämnt/antytt nått alls eller knappt vart där och pillat, de vet nog hur man hanterar oomskurna snoppar med, som tur var. Jag tror dock att det är vanligare än man tror med det, tex män i min släkt och min mammas nya man är det pga att de hade problem med förtrång förhud men sånt pratas det aldrig öppet Om i Sverige vilket också blir jobbigt för alla de killar som har fått lov att göra det. Vi var i USA i vintras (Florida) och jag såg många små pojkar i min sons ålder som gjort det som var nakna på stranden, som tur var verkar min man inte särskilt angelägen att göra det!

  • Mysmasken skriver:

   Tveksamt att det slutar väl för stackars Chase, men oavsett så har det iallafall ”raised awareness” och kanske om sisådär 20 år kanske folk slutar.

 3. Annika K skriver:

  Fy fasiken. Stackars mamma :(
  Det låter ju helsjukt alltihop :(

 4. Mamma skriver:

  Jag lider med både mamman och sonen Chase.

  Med mamman för att hon troligtvis inser hur mycket lidande sonen Chase kommer att åsamkas vid en omskärelse, eftersom hon inser att han vid 4,5 års ålder både inser och förstår betydelsen av smärta i högre grad än om han hade varit nyfödd vid ingreppet.

  Med sonen Chase därför att han kommer att genomlida ett helvete av smärta varje gång han måste kissa i flera veckor, kanske flera månader innan han har läkt

  Stackars, stackars Chase och hans Mamma!

  Jag skulle inte ha velat byta plats med dem!

  • Mysmasken skriver:

   Det är fruktansvärt och något som påverkar hela livet. Förhuden har 20 000 nervändar (nerve endings?)…ollonet bara 4 000, så det är en stor mängd de tar bort.

 5. Ewa skriver:

  Bra att det händer grejer, men så hemskt för Chase och hans mamma att behöva vara med om denna cirkus. :'(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *