|   928   5     13
  Livet i exil | Vardag

EF var inte helt ärliga med familjen, utan sade att jag var amerikanska men hade bott några år i Sverige och kunde svenska flytande.
Inte berättat att jag är svensk och att barnen och jag pratar svenska.

När jag gjorde min ”research” var det ju en del som absolut vill komma till en ”All American family” och bjuda dem på Djungelvrål (haha, min egen kusin), medan andra hade önskat en halvsvensk familj just för tryggheten eftersom man ändå får kulturen av att bara vara här, gå i skolan och sådär.

Jag har varit i kontakt med mamman i familjen som verkar jättetrevlig. Dock förstår jag helt och klart deras oro, det var därför jag var ärlig med EF hela vägen, så att ingen skulle bli besviken.
De har inte bestämt sig än, men det lutar nog åt att de hittar en annan familj åt dottern. Lite tråkigt, såklart, men vill ju att hon ska få ett bra år.

Tror inte att vi försöker med en annan student om det inte blir något.
Det känns inte helt rättvist då om inte EF är ärliga med det hela och sådär.

5
 928   5     13
  

13 svar på Utbytesstudenten

 1. Gunilla skriver:

  Men fy så dåligt av EF. :(

 2. Viktoria skriver:

  Ni ville ju gärna ha en som pratade svenska så jag förstår om ni inte går vidare om hon inte Kommer, dock är ju Greg inte svensk så Engelska får hon ju ändå..
  nåja än är det ju inte helt kört, synd EF körde en fuling

  • Mysmasken skriver:

   Fast det är väl mer än bara språket. Vi äter ju svensk mat, firar lite svenska traditioner (utöver de amerikanska), och sådär. Vissa vill ha hela paketet, och jag klandrar dem inte :)
   Jag blir så emotionellt investerad (haha, så säger man nog inte på svenska), så jag vet inte om jag orkar gå igenom processen igen dock. Samma som när vi skulle köpa hus, jag flyttade in i varje hus och blev ledsen när det inte blev av.

   • Helen skriver:

    Känslomässigt engagerad tror jag man skulle säga på svenska.

    Så himla dåligt av EF att ljuga för familjen! Vad vinner de på det? Då får de ju bara mer jobb och besvikna kunder, så jäkla korkat. Och så tråkigt för er, ni hade ju sett fram emot det så mycket.

    • Mysmasken skriver:

     Äsch, men tror inte att det var så… De förskönade nog bara sanningen lite. Men jo, ärlighet varar alltid längst :) Verkar vara en jättegullig tjej, så hoppas hon får ett fint år.

 3. Mamma skriver:

  Ja, men du är ju född amerikan, det var ingen lögn.

  OCH så har du bott några år i Sverige, men även flera år i Kanada, USA, Belgien, Frankrike och Italien 😉

  • Mysmasken skriver:

   Ja, de förskönade sanningen lite. Jag ÄR förvisso amerikan och har amerikanskt medborgarskap och är född här. Jag har bott i Sverige, dock aningen längre än ”några år”, och jo, visst pratar jag svenska ”flytande” och så utelämnade de lite snyggt att barnen pratar svenska :)

   • Mamma skriver:

    Små ”vita” lögner med vingar.

    Tråkigt att det blev så här, men jag ser ju en mening i allt. Det var väl inte meningen helt enkelt.

 4. Frida skriver:

  Fast det gäller för alla utbytes-företag. Blev grundlurad redan när jag åkte över 1993. Förskönande sanning var ett lite för positivt beskrivet, men vi låter det stå.

  • Mysmasken skriver:

   Eftersom det är förbjudet enligt lag att ge någon som helst kompensation till värdfamiljerna så är det nog svårt att hitta familjer. Jag förstår anledningen, att de inte vill att folk ska göra det av fel anledning och sen skyffla in tio studenter i ett rum och låta dem äta nudlar, typ.

   Här är de så desperata att jag ser olika personer som försöker hitta värdfamiljer på stadens Facebookgrupp och sådär.

 5. Annika K skriver:

  Fy så trist av EF :(

 6. Monnah skriver:

  Fånigt EF! Och trist för er…

 7. Jenny skriver:

  EF brukar vara bra på små vita lögner tyvärr :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *