|   711   11     7
  Uncategorized

Vi åkte till Lake County Sheriff’s Office Animal Shelter idag, alltså ett djurhem som drivs av sherifferna i vårt County. Jag ville ta med barnen för att lämna av de åtta påsar hundmat jag köpte gratis med hjälp av mina kuponger. Lära dem lite om att ge tillbaka till samhället och sånt där bra.

150724c

De bar in varsin påse och därinne låg såklart alla kattungar som var redo att adopteras bort. Noëlle ville ta med sig allihop hem och började gråta för de stackars katterna. Jag frågade om man kunde fostra katter och tjejen sade att de hade katter just nu som behövde ett fosterhem. Vanligtvis har man katterna mellan 4-8 veckor, tills de är stora nog att adopteras bort till en kärleksfull familj.

150724d

Vi sa att vi skulle tänka på det, satte oss i bilen och åkte därifrån. Noëlle storbölade fortfarande och jag och Greg bestämde oss för att ta in några katter. Leendet genom tårarna när Noëlle insåg att vi skulle åka tillbaka var ovärderligt.
Så vi gick in dit igen, hon och jag, och de gjorde i ordning allt vi behöver, en liten bur, mat, låda, skålar. Lite pappersarbete och instruktioner senare var vi på väg därifrån med fyra alldeles för små kattungar.

Medan vi var där kom det in en tant med en plastlåda med tre alldeles för små kattungar. Hennes skjutglada granne gillar att skjuta katter och hade skjutit deras mamma. Jag ville bara grina.
Det fanns även tre misskötta hundar som var alldeles sönderbrända av solen, den ena var bara en liten valp, hade tappat allt hår och såg ut som en liten Gremling. Usch, dessa öden. När jag blir miljonär ska jag ha 100 katter hemma, och en heltidsanställd som sköter kattlådorna, för det är det enda äckliga.

Kattungarna har luftvägsinfektion och måste hållas avskilda från våra katter tills de tillfrisknar. De får antibiotika i 10 dagar och har fått två omgångar avmaskningsmedel. Just nu får de bo i vårt badrum, i vårt stora badkar, tills de inte längre utgör någon fara för våra katter. Vi har precis gjort i ordning åt dem, och nu är det middagslur för alla barnen.  Vet någon som längtar in dit igen. Vi håller dörren låst så att inte barnen kan komma och gå medan de är sjuka, och vi har strikta handtvättningsregler när vi varit därinne för att skydda Mag och Lucy.

Jag har alltid haft ett svagt hjärta för hjälplösa djur, speciellt katter, så det här känns jättebra och helt rätt. Ska fortsätta att hålla ögonen på gratis eller billig katt- och hundmat som jag kan donera dit. De behöver också filtar, handdukar, tidningar, och andra grejer.

Noëlle är på det klara med att vi ska hjälpa dem att växa från storleken de är nu, till storleken på de katterna som var redo för adoption (8-9 veckor) och att de sedan ska komma till sin riktiga familj. Är det något som funkar för oss kan vi fortsätta att göra det, eller prova att ta hand om en hund, osv. De behöver alltid hjälp…

150724a
Precis kommit till rätta i badkaret med sin handduk, mat, vatten, kattsand och lite andra filtar och nån leksak :)

11
 711   11     7
  

7 svar på Lämnade av hundmat, plockade upp fyra kattungar.

 1. Helen skriver:

  Men åh, så himla fint! Vilken djurkärlek Noëlle har. Och så mysigt med kattungar till låns ett tag. Det brukar bli mysiga katter när de fått vara bland barn som små, då är de vana vid att hanteras och blir rejält kelade med. Hoppas att det går bra att lämna dem vidare också! Det finns ju en viss risk att man förälskar sig i de små knytena… :)

 2. Susanne skriver:

  Så himla härligt att läsa! ♥

 3. ninaerica skriver:

  Underbart att läsa vad ni gör! Hjärtat går ju sönder när man tänker på de stackarna som någon har behandlat så där. Bra sätt att utnyttja alls kuponger också! Fast ni kanske behöver all mat själva framöver! 😉

 4. Ewa skriver:

  Åh, så fint att ni är fosterfamilj! Jag har också tänkt på det nu när vi inte har någon egen katt längre. Under hösten är vi hemma några månader iaf, så då kanske vi skulle kunna ta hand om någon stackars sommarkatt tillfälligt eller nåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *