|   1 046   12     19
  Livet i exil | Vardag

Imorgon börjar skolan, så vi bestämde oss för att köra ut till havet som en sista sommarlovsgrej. Jag glömde minneskortet (som vanligt), men vi bestämde oss för att stanna till och köpa ett. Tack och lov för det, säger jag! =)
Det var magiskt ikväll. Delfinerna kom så nära, så nära. En delfin simmade runt oss två varv, ungefär 2 meter bort, om ens det. Så himla coolt!

Jag kommer aldrig att tröttna på att se delfiner i det vilda. Och inte på solnedgångar med palmer heller :)
150823g
Milo satt och grävde ner och grävde fram dinosaurier i en halvtimme. Den här lillkillen kan verkligen underhålla sig själv.

150823f
Det här.

150823e
En millisekund för sent! Vattnet når bara till midjan här, så de hoppar inte så mycket, haha. Och den enda som hoppade fångade jag för sent.

150823d
Såå nära.

150823c
Mina stora älsklingar.

150823b
Alla mina älsklingar.

150823a
Barnen satt i bilen med maken och jag knäppte en sista bild innan vi åkte.

12
 1 046   12     19

19 svar på Får aldrig nog av vilda delfiner

 1. Anna-Lena skriver:

  ”Magiska” bilder, särskilt den sista…

 2. Susanne skriver:

  Wow, vilka bilder! 😀 Udda fråga kanske, men när brukar det mörkna på kvällen där ni bor?

 3. ninaerica skriver:

  Helt magiskt…
  Jag tror att människor som kan njuta av sånt här mår lite bättre än många andra. Jag tror att man kan finna ro och koppla bort annat och då slappnar man av. Jag älskar vatten, fina solnedgångar (uppgångar med, men då sover jag oftast!), vackra blommor, fjärilar osv. Jag tycker att den tionde rosen i min trädgård är precis lika vacker som den första och jag tröttnar aldrig.
  Tycker faktiskt synd om människor som inte ser sånt här, de missar så mycket.
  Och hur roligt barnen än har på ex Liseberg, så pratar de mer om stunder som ex era på stranden.
  Hade en riktigt häftig delfinupplevelse i Sydafrika för många år sen. Var ut med ribb båt och helt plötsligt kom ett helt stim med delfiner simmande förbi oss. Vi hamnade mitt i det bubblande havet av hoppande delfiner. Satt där med ögonen fulla av tårar och smilbanden upp till öronen!

  • Mysmasken skriver:

   Ja, helt klart. Naturen har så mycket vackert att erbjuda! Plat och metall i starka färger i all ära (Liseberg, Disney, osv), men inget mäter sig med sånt här :)

 4. Sofie skriver:

  Vad mysigt och vilka härliga bilder!

 5. Helen skriver:

  Så underbart! Just det där att komma nära djur tycker jag är lika fascinerande varje gång, oavsett om det är rådjur på ett fält, kaniner eller en igelkott på gräsmattan utanför huset eller får eller kor i en hage. Att ha vilda delfiner så nära kan jag inte ens föreställa mig, men det måste vara en helt magisk upplevelse!

 6. Gunilla skriver:

  Vilka otroligt magiska kort, färgerna är helt underbara!!

  För att inte tala om lyckokänslan av att få se vilda delfiner så nära!! :)

 7. Annika K skriver:

  Ååå delfiner :)
  Vilka vackra bilder!
  Bilden med palmerna… Ååååååååååå

 8. Madde skriver:

  När vi var i Florida, Naples så såg vi också vilda delfiner! Helt otroligt häftigt, de simmade nära stranden och runt de som var i vattnet.

 9. Cathrine skriver:

  Det ser helt fantastiskt ut! Som vanligt tar du fantastiskt fina foton.
  Vi är två familjer som hyrt ett hus i Orlando två veckor i månadsskiftet oktober – november, så jag tar gärna lite tips på var man kan hitta denna fantastiska strand – eller liknande. Eller är det för kallt att besöka havet då?

  • Mysmasken skriver:

   Nej, det är inte för kallt, det är ju alldeles lagom då! Det är inte den typiska Florida-stranden med vita stränder och blå vatten dock :) Det heter Pine Island, men det finns två stycken… Här är ett inlägg om var det är:
   http://www.mysmasken.se/2013/08/29/pine-island-hernando-florida/

   Detta är perfekt om man har små, små barn, för det är långgrunt och inte vågigt. Men Noëlle börjar tycka att hon vill ha vågor och lite mer excitement, så annars borde ni nog prova östkusten, typ Cocoa beach eller någon av strändern i Melbourne :)

   Är ni här på Halloween måste ni åka ner och kika i Celebration, där de är duktiga på att dekorera.

   • Cathrine skriver:

    Toppenbra tips. Vi reser med en 10-åriig tjej och en 17- åriig kille så då kanske det är bättre med de andra alternativen. Även om det ser supermysigt ut på dina bilder.
    Celebration har jag kikat på att du har skrivit om. Det är ett måste eftersom vi är där över halloween. Tycker det är så trist att det firandet inte tar fart i Sverige. Är det någon särskild tid på dagen som är bäst att åka ut?

    • Mysmasken skriver:

     Runt Halloween är det kul att bara köra igenom där, på dagen, så att man ser allting. Ett hus gör om sig till ett stort fartyg. Sen tycker jag att ni klär ut ungdomarna, så kan de vara med om en riktig Halloween. Kör in i valfritt grannskap bara, och gå dörr till dörr. Say ”Trick or Treat” och få godis. Bara att köpa nån billig dräkt på Walmart eller liknande. Helt klart värt det :)
     Man undviker hus som inte har dekorerat, eller inte har pumpor och om det är nedsläckt, det betyder att de inte deltar.

 10. Linda skriver:

  Ljuvliga bilder <3!! Brukar man kunna ha turen att se vilda delfiner här eller var är bästa stället att kunna få sig lite skymtar??

  Du är så snäll och go och svarar på frågor så jag tar chansen och undrar om du skulle kunna förklara det här med tax- skatt för mig ;o). Jag blir inte riktigt klok på när det är vilken skattesats och på vilka varor. Ibland verkar det ligga inräknat och ibland utanför… Har du tips på hur jag kan tänka?

  • Mysmasken skriver:

   Skulle nog säga att jag ser vilda delfiner 75% av gångerna vi är ute vid kusten. Man måste bara vara uppmärksam och titta :)
   Vi har ingen state tax utan varje county sätter sin egen. Här i Clermont har vi 7% medan det är 6,5% i Orlando.
   Om jag handlar från en annan stat, online, behöver jag inte betala skatt. Uhm, mat har inte heller skatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *