|   757   28     6
  Vardag

Noëlle i bilen på väg hem från stranden igår:

”Vilken fin tröja du har, mamma.”

”Åh, tack. *glad* Du lägger alltid märke till nya grejer och sådär, det är så kul. Jag köpte den…” *blir avbruten*

”Jag sa bara det för att vara snäll, jag tyckte inte att den var fin.”

När man lär sig om vita lögner, men inte är riktigt där än…

Jag döööör, hahaha!

28
 757   28     6

6 svar på Ärliga barn

 1. Anna, Gbg skriver:

  Ha ha ha!, barn är underbara :-)

 2. Mamma skriver:

  Det var ju som när Noëlle sade till mig att jag var rynkig och sedan ändrade det till en ”vitare” version när du sade till henne att det inte var så snällt: ”fast du är en rynkig prinsessa”, haha 😀

  Eller som nu senast när Noëlle fick ett brev från mig. Tydligen skrev jag inte så tydliga bokstäver som jag brukar när jag skriver till henne. Istället slarvade jag lite som jag har en tendens att göra när jag har bråttom. Det hon då sade till dig när du fick hjälpa henne att tyda vissa delar av brevet fick mig att brista ut i skratt: ”mormor skriver så rynkigt i det här brevet”, hahahaha …

  Av barn och fyllgubbar får man höra sanningen :)

  Tyvärr ”kräver” den sociala kompetensen att man lär sig vita lögner för att man inte skall såra andra. Det är lätt gjort att en tjejkompis känner sig sårad och som en följd därav börjar mobba med hjälp av de andras tystnad, utan att barnet som varit uppriktig förstår vad som hänt.

  Den bästa devisen är, att ”Man skall behandla andra som man vill bli behandlad själv”. Ju förr man lär sig det desto bättre.

 3. Gunilla skriver:

  Ha ha, barn är verkligen roliga! 😉

 4. Annika K skriver:

  Hihi 😀

 5. Thereza skriver:

  Haha,vad roligt! 😀

 6. Margitha skriver:

  Ja,den var bra ha,ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *