|   1 729   6     2
  Vardag

Nina ställde ett par frågor, så jag tar det här.

Har ni planer på att besöka sverige eller Canada snart? Pratar barnen ofta om att de vill besöka sina mor och farföräldrar?

Känner du dig helt färdig med tankarna på fler barn?

Hur och var kommer ni fira jul? Tror milo och noelle på tomten och tandfen?

Planen är att jag ska åka till Sverige ensam med barnen nästa sommar i sex veckor, och att Greg kommer de sista två och flyger tillbaka med oss. Jag ska boka biljett här i dagarna tänkte jag.

Vi har pratat lite smått om att bila upp till Kanada över jul, men jag är kluven. Jag tänkte att barnen skulle få se lite snö och sådär, att vi skulle träffa vänner, men Nicolas har problem med att åka bil i mörker (?), så det kan bli en smärtsam bilresa. Vi brukar ju åka någon gång på eftermiddagen och sen köra hela natten och komma fram nästa eftermiddag, på så sätt sover barnen i bilen och det blir en snabbare bilresa för dem, men om han ska gråta hela vägen går ju inte det.
Sen kostar det ju några tusen i bensin, jag tar med min dator upp så att jag kan jobba, vilket inte är något problem. Hans syster och barnens kusiner kommer att vara där i några dagar mellan jul och nyår.
Hans föräldrar har dessutom hyrt lägenhet i Florida i tre månader, januari, februari och mars, så vi får ju se dem då och hans syster kommer antagligen ner någon gång då också. Denna tåls att tänka på.

Barnen pratar i telefon och Facetime med mor- och farföräldrar. De pratar om att åka dit, och de tittar på bilder och vi pratar ofta om mormor/morfar, farmor/farfar och pépé/Debbie.

Angående barnafödande är jag inte helt säker. Jag ser framemot små saker som att kunna flyga till Sverige, kunna ha middagsgäster här och barnen faktiskt leker medan jag lagar mat istället för att de skriker och vill bli burna. Samtidigt har jag en jättestark längtan efter en liten igen. Det är väldigt konstigt. Vi försöker inte just nu, och kanske att vi får en sladdis om ett par år? Kanske inte. Vi får se :)

Noëlle frågade mig i somras om tomtar var människor som var utklädda. Mitt i juli, inte träffat några andra barn, ingenting. Jag svarade att ”jo, så är det, men vem har berättat det?” och hon svarade ”ingen, jag har bara tänkt det i mitt huvud”. Jahapp. Vi har inte pratat mer om det, utan det kommer väl att komma upp igen runt jul. Samtidigt som det är lite tråkigt att hon slutar tro redan som 5-åring vill jag inte ljuga för henne.
Några tänder har hon tack och lov inte tappat än, väntar gärna så länge som möjligt 😀 Men jag har börjat tittat på sådana där små söta dockhusdörrar och sätta upp en under deras säng (lite som Nils Karlsson Pyssling som gillar) och när hon väl tappar en tand göra lite glitter spår där från tandfén med en peng. Får se hur det blir med det =)

Milo tror nog fortfarande på tomten. Han pratade ju inte så mycket sista det var jul och i år har vi inte pratat om tomten än eftersom det inte varit läge.

Tack för alla frågor, kul! =)

6
 1 729   6     2
   

2 svar på Några frågor

 1. Therese skriver:

  Min son sa till mig i somras:
  ”Mamma, du vet påskharen och tandfén? Jag tror att det är du…”
  Fast Tomten tror jag nog att han tror på fortfarande, jag har varit ganska noga att hålla det levande. Vi skickar önskelistan till Tomten varje år och han brukar komma med saker från listan. Jag är noga med att använda speciellt julpapper endast till Tomtens paket. Tomtens säck har dock varit samma varje år, vilket sonen uppmärksammade i julas och undrade vad jag gjort av de tidigare säckarna. Jag skyllde på att jag nog hade slängt dom.
  Nu har han börjat skriva på årets önskelista, och i år önskar han sig ett enormt Lego som kostar 1799 kronor i leksaksaffären. Jag försökte då med att om du önskar dig något så dyrt så har nog Tomten bara råd med ett paket och fick till svar:
  ”Men mamma, Tomten har ju egen verkstad…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *