|   1 770   11     22
  Vardag

Okej, ut med språket! Man har ju lite svårt att se sig själv utifrån, men jag har fått några pikar på sistone, bland annat från Monnah, minns inte vad det var, säkert Halloween eller något.

Nu senast kom jag på mig själv med att tänka var jag skulle kunna ha tre julgranar. Jag har två stycken, en som jag har köpt, en fin som jag fick av grannen förra året och så lovade jag mig själv att köpa en riktig gran i år. Tänkte ha en i vardagsrummet, en i matsalen och så funderade jag på var den tredje ska stå… Då slog det mig hur amerikaniserad jag har blivit.
Första gången vi gick in till Gregs föräldrars granne undrade jag vafan hon hade två julgranar för? Hon är typ galen och samlar på tomtar så hon har flera tusen tomtar eller nåt. Anyways, nu tycker jag inte alls att det är konstigt längre. Många har flera granar, mysigt.

Jag skulle gärna börja dekorerar till jul precis efter Halloween, men eftersom mamma kommer och hälsar på får jag glatt vänta till slutet av november, för annars säger hon nog upp bekantskapen med mig, hahaha. Mitt dilemma är hur jag ska kunna planera min julgran när jag inte ser vad jag har för grejer… Kanske får ta fram det i smyg och klappa lite på det inne i en garderob någonstans… Väldiga problem jag har.

Elin noterade också nyss att jag skriver en massa konstigheter, som nu senast då jag skrev ”överhörde”. Gud vilket bra ord, från engelskans ”overheard”. Nu har ni ett nytt ord Sverige 😉

Något mer ni reagerat på?

11
 1 770   11     22

22 svar på Jag är så amerikaniserad

 1. ninaerica skriver:

  Det här med couponing! Det märker jag att du kör på mer och mer så jag väntar bara på att det ska bli på nivån extreme för det är då det blir riktigt roligt! 😉
  Och ja, jag är avis på att det inte finns i Sverige! :-)

  • Mysmasken skriver:

   Haha! Hur kan jag nå nivån Extreme då!? 😀

   • ninaerica skriver:

    Du får klättra i containrar för att hämta ut kuponger som folk slängt, du ska ha en pärm med kuponger sorterade tills du ska handla, du ska även ha plastbackar fulla med sidor med kuponger, du ska ha ett helt förråd fullt med saker du handlat (där det redan finns 50 flaskor schampo när du är på väg för att köpa 20 till). Och så måste du ta med Greg till affären för ni måste vara två för att köra runt typ fyra vagnar (varav en är fylld med 150 tandborstar!). :-) :-) :-)

    • Mysmasken skriver:

     Haha, då har jag en bit kvar då! 😉 Jag testade pärm med kuponger, men det sög ju livet ur en att sitta och klippa alla kuponger när man kanske använder 1%.

 2. Elin skriver:

  Överhöra är ju ett jättebra ord. Finns i SAOL sedan 2013! :) Smyglyssna är ju inte en synonym, för det tycker jag innebär att man lyssnar vad andra säger med avsikten att höra. Överhöra handlar ju mer om att man råkar höra vad andra säger, för att man är i närheten.

  Visst är du lite amerikaniserad, men vad är det för konstigt med det? Du bor ju där! Det jag kan reagera på är att dina åsikter om skolsystem mm har ändrats under åren därborta, men jag antar att det handlar om att du anpassat dig. Ni gjorde ju valet att bo där och då måste man försöka se fördelarna istället för att gnälla hela livet över allt som är sämre. Det finns bra och dåligt överallt, men vilken inställning man ska ha till allt väljer man ju själv. :)

  • Mysmasken skriver:

   Hur menar du att jag har ändrat mig? Från att tycka det är bra till att tycka att det är dåligt, eller tvärtom?

   • Elin skriver:

    Jag menar att du nog var mer kritisk till USA som samhälle och struktur tidigare. Men det är ju givetvis så att man utgår ifrån det man känner till, vilket tidigare var Sverige. Idag har du bott där i många år och har en helt annan referens. Inget behöver vara bättre eller sämre eller båda är ju allt eller hur jag nu menar… :)

    • Mysmasken skriver:

     Jag känner nog annorlunda. Jag var mycket mer högervriden innan jag flyttade hit. Sen när man levt i ett samhälle utan ”fri” (skattebetald) sjukvård, utan socialt nät, en skola som knappt har några resurser, då tänker man lite annorlunda.

 3. Viktoria Gradin skriver:

  extreme är när du har kuponger över halva huset organiserat i pärmar. När du har mer lagerhyllor än plats att leva på.. då är du på extremestadiet :-)

 4. My skriver:

  Nivån Extreme är nog som man ser på tv, överfull kundvagn, ett superlångt kvitto, en mapp en flera fack för alla kuponger och en svettig kassörska som inte gör annat än att scanna kuponger! 😉 😀

 5. mamna skriver:

  Bara tanken på att du tänker ställa upp tre julgranar i huset gör att jag säger upp bekantskapen här och nu!

  Har du ingen respekt för svenska traditioner tös?

  Nej, visst sjutton alla svenska traditioner är ju rena barbariet. I Sverige håller vi ju på med sådana töntigheter som ”Små grodorna” osv. Mycket, mycket bättre med mångkultur. Ah, vad går väl upp emot en äkta italiensk pizza på mångkulturellt Mellanöstern-vis med kebab! Så italienskt liksom = S
  (Ironi för den som inte förstår)

  Kör du på med tre julgranar:D

  Om jag kan stå ut med idiotin som sker i Sverige kan jag nog stå ut med din ”amerikanisering” 😀

 6. Annika K skriver:

  Det enda ag reagerat på är överhörde 😀

  Flera granar? Klart du ska ha flera granar :)

 7. hanna b skriver:

  Det är kanske lite amrikaniserat med N´s uppträdanden, när de är sminkade och väldigt uppklädda. Det finns liksom inte i Sverige att man klär upp barnen och sminkar dom för sånna uppträdanden. Vi pratade om det tidigare och du tycker inte det är konstigt. Men det är rätt så amerikanskt.. 😉 Samma sak med sjukt välarbetade Halloween-kostymer (men alltså det är kul, men det är väääldigt amerikanskt såklart). :)

  Och kupongerna såklart. Finns mer saker men får skriva dom när jag kommer på dom.

  Hur menar du att du var mer högervriden förr? När har det ändrats och varför?

  • Mysmasken skriver:

   Det har ändrats som så att jag gärna skulle betala 10% extra i skatt för att alla ska få ha tillgång till sjukvård och grundskola, exempelvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *