|   584   8     4
  Foto & Film | Vardag

Vi har kor i vårt grannskap. Jag kanske har berättat att de rymmer titt som tätt? Ikväll var vi ute och promenerade och gick förbi för att klappa/mata korna. Älskar kor! :)

8
 584   8     4
   , ,

4 svar på Klappa kor

 1. Mamma skriver:

  Sicken modig liten kille. Kor kan faktist bitas.

  Man bör inte klappa kor om man inte är uppvuxen med dem. Googla på ”Utbrott av parasitsjuka”. I samband med kosläpp klappade ett tiotal personer på kalvar och smittades av kryptosporidios.

  Kryptosporidios ger kraftiga diareér, magsmärta, illamående, huvudvärk och feber. Det smittar lätt mellan människor.

  Man kan smittas av annat också.

  • Mysmasken skriver:

   Nu får du ge dig 😛 Vilken tur att du inte var så här när jag växte upp, då hade du nog låst in mig i ett förråd så att jag inte skulle få nåt, hahaha.

 2. Mamma skriver:

  Haha … Själv sprang jag barfota mellan koblafforna i hagen bredvid vårt fritidshus i Uppland när jag var 7-8 år.

  När jag var 9 år sprang jag barfota i ladugården hos våra goda vänner på Nabben eller gosade med kattungar på logen.

  När jag inte gjorde det lärde jag mig att köra växlad moppe på Nabben ihop med Kicka och Kalle som var tvillingar och även de 9 år gammal. Det var galet, men det var andra tider 😀

  Så mycket har hänt de senaste 40 åren. Nya sjukdomar, antibiotika till djuren (plus att mamma har blivit gammal och harig – haha).

  Jaja, faktum är att folk från storstaden inte klarar de naturliga bakterierna på landet längre. Jag tror att det beror på all användning av rengöringsmedel osv. Kroppen behöver exponeras för lite naturlig skit för att bygga upp immunförsvaret.

  Där säger jag emot mig själv eftersom jag tvättar händerna oftare idag än jag någonsin gjort tidigare. Jag kanske måste lugna mig och ta av mig glasögonen och gå in i en luddig värld av damm, halvskit och spindelväv. Då kanske man lever längre 😀

  • Mysmasken skriver:

   Ja, precis. Kom hit så kan du få lite damm, halvskit och spindelväv, haha. Jag härdar barnen så att de ska kunna mata kossor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *