|   733   5     7
  Vardag

Försökte mig på en ”EFIT” igen (ett foto i timmen), men jag är ju så kass på det här, haha. Men det är kul att se tillbaka på, även om jag inte är så duktig på att komma ihåg att fotografera.

Jag kommer nog att se tillbaka på det här någon gång och undra jag orkade :) Det är ett heltidsjobb att driva familj, och sen jobb utöver det, men det funkar.

Ursäkta mobilbilderna 😉

151030a
7.10 Precis väckt Noëlle, fixar frukost (hemgjord yoghurt och SpecialK idag) och det sista på paraddräkten. Alla ska vara någon ur en bok man läst. Milo och Nicolas vaknar.

 151030b

7.50 lunchen är klar, barnen är påklädd. När jag packar allt lyckas jag spilla vatten överallt, hela Noëlles ryggsäck och lunchväska. Så jag får packa om och låna Milos väska. Noëlles kattöron är inte torra och filten fastnar inte med limmet. Jag står där och torkar med hårtork, lol.

151030c
8.00 Vi kommer till slut iväg och möter upp med Noëlles kompis som också ska vara katt ur samma bok och går till skolan tillsammans. På vägen dit inser jag att jag glömt hennes bok som skulle med för att visa vem hon är!

Skyndar hem när jag släppt av Noëlle.

151030d

151030e
8.27 hemma och väcker maken så att han får ta pojkarna medan jag tar bilen tillbaka till skolan för att lämna boken. Man får som förälder inte vandra runt på skolområdet, utan någon ur administrationen tog boken till hennes klassrum.
151030f
8.40 phew, hemma! Gör lite äggröra till mig själv.
151030g
8.55 går och möter nästa granne för att gå och se på paraden!
151030h
9.10 Pojkarna äter äpple och väntar på paraden :)
151030i
9.30 börjar paraden, och Noëlle kommer ganska tidigt av alla 900-1 000 barn.

 10:20 går vi hemåt. Jag behöver duscha, håller på att svettas ihjäl 😛 Det tar ungefär 15 minuter att gå till skolan, och flera gånger på en dag i 28 graders värme…bläh.

151030j
11.20 åker vi för att träffa granne nummer tre, och bästa vännen. Vi ska matcha kläder till hennes ungar till våra julfoton :) Jag beställde våra på nätet, men nu åker vi till affären och köper till hennes. De var på Hawaii när jag köpte. Har packat kakor, Festis och iPad för det är viktigt att jag håller barnen vakna tills vi kommer hem, så att jag kan jobba när de sover middag. Gjorde smörgåsar till lunch som kan hålla dem vakna på vägen dit 😛 Blir en nyttig dag idag.
151030k
11.50 Vi är framme och jag glömde vagnen. Blir intressant det här 😉

 13.15 vi klarade det! Ingen somnade :) Nu väntar vi på maken som snart är hemma från en fotografering. Han får lägga pojkarna medan jag sätter mig och jobbar.

151030l
13.40 Milo ville prova nya kläderna en snabbis (med en 3-årings fejksmile, gaaahh, haha), men nu ligger de i säng och ett lugn sänker sig över huset. Jag sätter mig och jobbar en stund.

15.00 var det dags att hämta Noëlle som slutar 15.15.

151030m

15.40 När jag kommit hem med Noëlle fick jag vända i dörren för att åka och hämta höbalar till grannskaps-Halloween-tjosan vi anordnar imorgon. Det blir fototillfälle med höbalar och pumpor och sådär.

151030n
16.15 Någonstans här inser jag att jag inte kommer att hinna hem, laga till något jag har hemma, samt vara äten och klar kl. 17.45. Fysiskt omöjligt. Så Greg fick sätta ris och jag svängde förbi Walmart och köpte en kyckligt. Passade på att prismatcha granatäpplen för 19 cent styck, woohoo! Priset på Walmart var $1.98, men en annan affär hade billigare och då matchar Walmart + att jag hade en kupong 😉
151030o

 17.30 Noëlle hann somna medan jag lagade till maten och jag lät henne sova så länge jag kunde, en sisådär 20 minuter.

151030p

18.00 Kom vi till skolan på Halloweenfest. Noëlle var inte sig själv och jag frågade om hon ville gå hem och efter ett par försök ville hon det. Jag skulle egentligen ha tagit ett skift med att sälja biljetter, men de klarade sig utan mig, så vi gick hem. Väl hemma tog jag tempen på henne och hon hade 39,5 då! Vi spelade lite Kalaha och sen lade barnen sig. Temperaturen steg ända till 40,5, och jag tycker ju att det är lite obehagligt, men man ska ju inte ge något så länge barnet äter och dricker och är kontaktbart, typ. Har sprungit och tempat henne hela kvällen, medan jag försökt jobba. Nu är hon nere på 39,5 och ligger på soffan och sover. Vi tittade på Barnen i Bullerbyn en stund tillsammans, tills hon somnade. Min lillskrutta.

Nu är klockan snart ett, och jag borde sova. Måste göra klart barnens dräkter imorgon, och ordna med festen. Blir fullt ös, medvetslös igen :) Ska ta in henne och lägga henne på madrassen bredvid min säng så att jag kan hålla koll på henne. Förhoppningsvis är det en sån här endagsgrej, för det kommer att vara en väldigt ledsen liten tjej här imorgon om hon inte får gå på Halloween :(

 Det var vår fredag det =)
5
 733   5     7

7 svar på Vår dag 30 oktober 2015

 1. Mamma skriver:

  Du har fullt upp ser jag. Som du skriver, i efterhand förstår man inte hur man orkade.

  Stackars lilla Noëlle.skruttan! Jag reagerade på att hon såg ”slö” ut på ögonen i första bilden och att hon inte är sig själv på paradbilden heller, men jag tänkte att det kanske var för att du tog bilderna med mobilen.

  Jag hoppas att Noëlle blir bättre så att hon kan vara med på Halloween-firandet.

 2. Annika K skriver:

  Puh! Full rulle :)

 3. Malin skriver:

  Förstår verkligen inte hur du/ni orkar och hinner med allt ni ska göra :)Men det är väl så att man lär sig att göra saker snabbt när man måste.

  Såg att båda killarna sitter framåt i bilstolarna, är det nåt alla gör i usa? Här i Sverige ska ju barn helst sitta bakåtvänd tills de är fyra-fem år.

  • Mysmasken skriver:

   Det rekommenderas säkert till 4 år världen runt och det är ett av mina sämre föräldraval att vända dem, helt klart. Det började med Noëlle som blev så åksjuk och kräktes när hon satt bakåtvänd på små krokiga vägar i Sverige. Sen har det nog varit av bekvämlighet, speciellt när åkte mycket, att kunna vända sig om hjälpa barnen, och sådär. Som sagt, jag är medveten om att det är ett dåligt beslut, men vi har nog alla tagit mer eller mindre dåliga beslut på något område vad gäller barnen 😛

   • Malin skriver:

    Jag ville inte klanka ner på er och ert val av hur killarna sitter om det var så du uppfattade det jag var mest nyfiken på om det var andra rekommendationer i USA :)

    Jag förstår om det inte är möjligt att ha barnen bakåtvända pga åksjuka, sonen som är någon månad yngre än Nicolas verkar tyvärr visa tendenser till att få mina åksjukegener, så jag kanske är där jag med snart 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *