|   776   3     4
  Vardag

Barnen älskar att laga mat med mig, att hjälpa till att diska, baka…allt! Ibland är det svårt att hitta tid, men vi brukar försöka hitta en rutin där de får turas om. Just nu är det mycket Nicolas, för han är inne i en väldigt hjälpsam ålder :) Han drar fram stolen till köket så fort jag är där.

Jag får verkligen arbeta med min självkontroll när vi är i köket, för det är klart att det blir mycket gegga, äggskal, mjöl överallt, socker på golvet, men det är ju så de lär sig! :)

Killen i IKEA:s video nedan är helt spot-on! Det är ju genom sina misstag man lär sig. På tal om det måste jag boka julmiddagen på IKEA. Blir bara en sittning i år. Vi kanske skippar den och bara kör privata julfesten i år. Men vi ska nog lussa på båda två.

Mormor har skickat en kokbok för barn till Noëlle, som vi väntar ivrigt på! Det är så kul nu också, när hon kan uttyda recepten.

Hur ofta tar ni er tid att laga mat med era barn?

Ett par gamla bilder jag hittade på oss i köket:
140515d 121217b (1)

I samarbete med IKEA.

3
 776   3     4
  

4 svar på I köket med barnen

 1. Annika K skriver:

  När barnen var yngre så var nån av dem med nån gång i veckan iaf.
  Beroende på hur upptagna vi var.. dvs hur bråttom det var att få maten klar.
  :)

  Tror att det är jätteviktigt att barn är med i det vardagliga som görs. Dels för att få lust att laga mat, intresse för mat mm

 2. Monnah skriver:

  Ja, alltså, det är ju så de lär sig! Kolla på mina duktiga tonåringar! Även om de inte lagar mat hela tiden så kan de laga en hel del rätter, de kan alltid vara till hjälp och de har koll på läget. Det är SÅ värt det att låta dem vara med i vuxenvärlden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *