|   1 745   25     28
  Tyckmycken

Är ni fortfarande kolugna där hemma i Sverige?
Inte det minsta oroliga?

25
 1 745   25     28
   

28 svar på #JeSuisParis

 1. Gunvor skriver:

  Jag förstår inte riktigt din fråga? Jag tror nog att de flesta i Sverige vaknade upp i samband med självmordsbombaren i Stockholm i julhandeln 2010. Hade inte bomben utlösts för tidigt (1 kvarter från Drottninggatan) hade det troligen gått riktigt illa och det har ju visat sig att han inte var en ”ensamvarg”. Vi har sedan ett par år höjd säkerhetsberedskap i Sverige (3 på en 5-gradig skala där 5 är undantagstillstånd), vilket kanske inte märks i vardagen för gemene man men om man som jag jobbar i city kan man se det i samband med stora internationella konferenser och exempelvis vid Nobelprisutdelningen spärras numera Kungsgatan och Sveavägen av runt Konserthuset. Senast i förra veckan var det statsbesök från Marocko och då spärrades norra infarten/E18 till Stockholm och kvarteren runt Östra Station av vid två tillfällen varav det andra i rusningstrafiken (satt själv fast i en buss ca 1 timme). Och under de senaste åren har två terrorförsök avslöjats av Säpo och omintetgjorts. Och nu detta hemska i Paris – jag tror många som skulle på de stora evenemangen som var i Stockholm i går kväll var oroliga även om alla besökare – bl a 50.000 till fotbollslandskampen på Friends – kontrollerades. Så jag tror inte man kan säga att vi är kolugna och opåverkade. Men låter vi rädslan och oron ta över så att vi stänger in oss och sluter samhället mot omvärlden, ja då har terroristerna vunnit för det är ju precis det dom vill uppnå: sprida skräck och förvirring och härska genom att söndra. Vi väljer att leva vidare precis som ni gör i USA efter 9/11 och som norrmännen gör efter Utöja.

 2. Rädd skriver:

  Det är fortfarande i stort sett tabu att prata om invandringen och de flesta här i Sverige är korkade och blåögda och förstår fortfarande inte vad som händer, fast fler och fler verkar vakna upp, men nu är det för sent.

 3. Johanna Åberg skriver:

  Sverige är på väg att bli ett u-land. Det kommer inte att vända på bra länge. Dödskjutningar och bomber, rån och andra olagligheter är vardag. Vi kan inte skydda våra barn eller oss själva. Och våra myndigheter står bara och ser på, medan de låter aktivisterna styra. Vi ska slita hårt för att andra ska kunna komma hit som lyxturister och kalla sig flyktingar. Jag är så j-vla trött på detta och det finns inget man kan göra, mer än att lämna landet själv. Men är det lösningen?

 4. S. skriver:

  Vad menar du? Är ni inte oroliga där över?
  Om du menar att vi har för hög invandring så är ju precis det här som våra nyanlända flyr ifrån. Det är ju inte direkt så att alla som kommer hit är terrorister direkt….

  • Maria skriver:

   Precis, det är ju dessa idioter flyktingarna flyr fran, dom är rädda för precis samma saker som oss. Det som hände i Paris är vardag för dessa människor. Det är trakigt att det finns idioter som förstört för sa manga andra.

   Men vi star inför en enorm utmaning där hela världen (USA ocksa, tycker dom tar för lite ansvar i dagens situation) maste hjälpas at. Vi maste kunna skydda framförallt ungdomarna som kommer fran att bli rekryterade av islamisterna.

 5. Sandra H skriver:

  Jag ser det inte som en omöjlighet att vi får se Marine Le Pen som nästa president här i Frankrike.

 6. Cilla skriver:

  Jag är orolig varje dag. Vad som helst kan ju hända.
  Min mamma kan dö, min son kan bli kidnappad eller så kan en atombomb slå ner på oss… Jo. Jag är orolig. Varje dag.

 7. Ida skriver:

  Jag är orolig för människor som tänker som dig.

 8. Viktoria Gradin skriver:

  Jag är orolig för världen. Men jag är inte orolig för att vi blir fler människor i sverige med olika kultur. Jag arbetar dagligen med 24 st personer från Syrien, Eritrea, Sudan, Tjetjenien, iran och de är inte annorlunda än oss andra. Ja de kommer från ett annat land men var och en har gjort precis som alla vi andra hade gjort om vi hade varit i samma sits. De har flytt från ett land i krig. Att kalla dem lyxinvandring är som att kalla socialbidragare och arbetslösa för lyxsökare. Alla är inte fattiga som kommer hit men så vitt jag vet så dör man av en bomb eller av ett skott i huvudet oavsett om man är rik eller fattig. När de kommer hit har det inte guld och gröna skogar med sig. Jag tycker personligen det finns ca 85000 andra saker i livet att fokusera på än på huruvida invandrarna är bra eller dåliga eller inte, tex om grannen har klippt gräsmattan eller inte.. :-)
  Alla invandrare jag känner är fantastiska människor som inget hellre vill än att kriget skall ta slut så de kan återvända, alla vill ha jobb och vill göra rätt för sig. De vill inte gå på bidrag utan vill själva jobba och stå för sina egna utgifter med eget intjänade pengar. Finns många genomsvenskar som gör allt för att slippa betala skatt och jobba men dessa nysvenskar vill inget hellre än att hjälpa till. Visst finns det rötägg men det finns det i alla länder och kulturer. Jag räknar med att världen enas runt allt och gör slut på IS och ger tillbaka Syrien till Syrierna.

  Men visst är det otrevligt att det händer närmare oss. Och andra sidan händer samma som hände i Paris dagligen i Syrien och liknande länder.

  Kalla mig naiv och blåögd men jag använder min tid till att älska människor och inte hata dom. Finns tillräckligt med folk som använder sin tid för hat så varför skulle jag göra det.

 9. ninaerica skriver:

  Terroristerna har en organisation bakom sig, de har träning och utbildning och de kommer att komma hit oberoende av flyktingströmmen. Ett terrorattentat slår otroligt hårt eftersom det drabbar så många på en gång. Men det är en otroligt liten mängd av alla muslimer som är terrorister.
  Jag undrar hur stor del av attentaten som planeras som de lyckas avstyra. Tydligen hade de koll på dessa terrorister redan innan, men vad hjälpte det. Då borde det ju också finnas ett antal avvärjda attacker, annars gör de ju inte sitt jobb speciellt bra.

 10. Nina skriver:

  Jo självklart är man orolig. Det kan hända här också. Tror de flesta svenskar känner en viss oro.
  Hur är det i USA, är amerikanarna oroliga? Vad säger de? Har ni tagit emot mycket flyktingar också?

  • Mysmasken skriver:

   Nej, folk vill inte ta emot. Hatet mot islam är väldigt stort här, särskilt sen 9/11 som ingen kommer att glömma, någonsin.

 11. Nina skriver:

  Googlade lite, hittade på dn. Usa planerar att nästa år öka flyktingmottagandet till 85 000 och 2017 beräknas det bli upp till 100 000. Kerry kunde inte säga hur många som är från Syrien men usa lovar att hjälpa till. Fast det är ändå litet mottagande emot vad som kommer till Europa.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, bara Sverige tog väl in 10 000 förra veckan, för att mäta sig med Sverige skulle USA således ha tagit in 332 000 förra veckan. Yeah, ain’t happening.

 12. Ann skriver:

  Victoria Gradin
  Din insandare andas sadan naivitet att jag pa allvar forstar att du inte riktigt inser hur naiv du ar.

  Du ar en av dem som kommer att fa ett mycket bryskt uppvaknande den dagen da det gar up for dig hur genomlurad du ar av politiker, media, det svenska systemet och inte minst av valfards-migranterna som invaderar Europa likt lammeltag som inte har nagot slut.

  Det star i koranen att det ar muslimernas plikt att ljuga for hundarna-de otrogna om det gynnar ett hogre syfte. I det har fallet ljuger de for dig for att du skall bli deras taleskvinna och tala for deras sak. De har inte for avsikt att lamna Sverige. De har kommit for att stanna och sprida Islam – forst med ordets makt genom infiltration och darefter med hjalp av svardets makt.

  De har valt dig for din blaogdhet och naivitet. De har nosar sig till dig som jakthunden nosar sig till bytet.

  Nar du vander ryggen till ar du inte vatten vard. Sa lange du passar upp pa dem och gar deras arenden kommer de att ljuga och fjaska for dig. Snart ar du forbrukad (eller Gud forbjude – gruppvaldtagen av samma gang som du trodde var dina ”vanner”.)

  De ar inte har for att bli vara vanner, de ar har for att de alltsedan Muhammeds dagar pa 600-talet aspirerar pa att ta over varldsherravaldet genom att erovra vara vastlander. Detta sker forst med hjalp av ”tycka-synd-om-syndromet, krav pa asyl, krav pa att kristna symboler tas bort i kyrkor och pa allmanna platser, krav pa att myndighetapersoner inte skall fa bara kors i sina halskedjor osv.
  Nasta steg ar att de anlitar jurister som betalas av samhallet. Dessa advokater och jurister ar nyttiga idioter som bara vill tjana pengar. De aberopar vastlandernas egna diskrimineringslagar och lagar med hets mot folkgrupp som vands mot den egna befolkningen nar asylanterna havdar att de krankts av allehanda obskyra skal. Om vi inte konverterar till Islam hotar de att lemlasta oss, branna oss levande, stena oss eller hugga halsen av oss.

  Jag har arbetat med bade vuxna och med yngre muslimer fran hela den islamiska varlden. De har berattat allt det har for mig samtidigt som de har sagt att vi ”potatisalskare” inte ar riktigt kloka som bara skanker bort vart land.

  • Nora skriver:

   Ann – eftersom du skriver antar jag att du också kan läsa. Gör då det. Läs oberoende källor om vad som står i Koranen. Läs Koranen. Läs forskning. Men för allt i världen, sluta läs på avpixlat (borde heta påpixlat).
   Jag tycker så otroligt synd om dig, du har en hemsk människosyn och världsbild.

   • Margitha skriver:

    Koranen 2:191 ”Dräp de otrogna var ni än finner dem.” Koranen 3:28 ”Muslimer får inte ha otrogna som vänner.” Koranen 3:85 ”Ingen annan religion än Islam är godtagbar.” Koranen 5:33 ”Lemlästa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam.” Koranen 8:12 ”Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än Koranen.” Koranen 8:60 ”Muslimerna måste mönstra alla stridsmedel för att terrorisera de otrogna.” Koranen 8:65 ”De otrogna är enfaldiga; kräv att muslimerna bekämpar dem.” Koranen 9:5 ”Sedan, när de heliga månaderna passerat, döda de otrogna var ni än finner dem, och ta dem i fångenskap, och belägra dem och ligg i bakhåll för var och en av dem. Men om de ångrar sig och börjar be [till Allah] och skänker till välgörenhet, så låt dem vara.” Koranen 9:30 ”Judarna och de kristna är perversa; kriga mot dem.” Koranen 9:123 ”Kriga mot de otrogna som bor i din omgivning.” Koranen 22:19 ”Bestraffa de otrogna med brinnande klädnader, järnkrokar, kokande vatten; smält ner deras hud och underliv.” Koranen 47:4 ”Sukta inte efter fred med de otrogna; hugg huvudet av dem när ni griper dem –

    • Mysmasken skriver:

     Bibeln ser i och för sig inte så mycket roligare ut den heller…

     • Helen skriver:

      Nej, verkligen inte! Det finns oerhört mycket mordiskt i Bibeln, främst i Gamla testamentet, men jag ser aldrig att det hålls emot kristna eller judar, så varför ska vi hålla de våldsamma bitarna ur en annan helig skrift mot den religionen? Jag gillar inte när man gör skillnad på folk på det viset.Det finns ju extremt få som kallar alla kristna galningar eller terrorister för att några är med i KKK eller dödar abortläkare och homosexuella i religionens namn. Men när några galningar går bananas på grund av hur de tolkar Koranen, då är alla muslimer terrorister.

      • Mysmasken skriver:

       Problemet som jag ser det är att man blir så mycket mer fanatisk när man kommer till ett nytt land. Inte sjutton stod jag och bakade tunnbröd och gjorde leverpastej och stoppade korv när jag bodde i Sverige. För mig som ateist sträcker det sig ju inte till min religion, och även om det hade gjort det så har jag flyttat till ett land med samma religion. Muslimer som kommer till Sverige blir mycket fer fanatiska i sin religion för att hålla kvar den.

       Nu har jag inte bott i Sverige på länge, men när jag gjorde det så blev jag som kvinna väldigt illa behandlad av muslimer, kallad fitta/hora/jävla kärring, män som vägrade ta i hand med mig för att jag var kvinna, osv. DET är problemet med invandringen i mina ögon, att man tar in en hel mängd folk med HELT olika värderingar, moral och kultur och alldeles för många för att de ska kunna integreras. Sen att det inte finns pengar till allt borde ju vara den självklara anledningen till att stänga gränsen och låta övriga Europa ta sitt ansvar.

       Sen att hjälpa riktiga flyktingar är ju en självklarhet, men hur många är verkligen flyktingar just nu? De flesta är bara lyximmigranter som vill göra sig ett bättre liv på svenskens bekostnad och så fungerar det som sagt ingen annanstans i världen, att man bara kan ta sitt pick och pack och flytta vart sjutton man vill och få allt betalt för sig. Hjälp på plats istället, hjälp närliggande muslimska länder att hjälpa, men visst ja, de kan ju inte ens hålla sams inom sin egen religion.

       • Margitha skriver:

        Ja tog vi bara in de som verkligen är flyktingar så hade vi inte de stora problem som nu hopar sig i Sverige. Då hade vi också haft pengar att hjälpa de riktigt fattiga, de som inte har en chans att ta sig hit, de som nu sitter i flyktinglägren utan mat skola och vård därför att bla Sverige och en viss del av dess befolkning VÄLJER att försörja ekonomiska lycksökare istället.

      • Margitha skriver:

       De flesta kristna går efter Nya Testamentet och kristendomen har reformerats under lång tid. Även om det säkert finns mer att göra där. Islam är lika som den alltid varit och man får inte ändra något för då är man ingen Muslim. Det är ju inte heller kristendomen som är det stora problemet i världen utan det är Islam. 95% av alla krig beror just på Islam och som sagts de kan inte ens samsas inom religionen. Har pratat med många avhoppade muslimer och de säger alla samma sak, man är inte muslim om man inte följer koranen till punkt och pricka. IS gör det, de gör precis det som står i koranen. Enligt flera undersökningar i olika länder så vill inte Europas muslimer ha demokrati utan de vill ha sharialagar. Fattar inte att vissa Svenskar är så naiva. Våldtäkterna skjuter i höjden, en 3åring på ett asylboende, en 10åring på en skola osv. Vidrigt att svensken försvarar detta. Det skrivs inte ens om det i Aftonbladet och Expressen. SVT är en kommunistkanal där bara likatänkande får finnas. Är folk blinda? Det står vakter vid akutmottagningarna och de får lov att bära larm, lika i många bibliotek… i biblioteken?? ”Flyktingarna” vägrar kliva av bussar för boendet passar sig inte. Maten är för jävlig fast både skolan och äldreboendet bredvid äter samma. Gamla och handikappade kastas ut från sina boenden för det är mer lönsamt med flyktingboenden. Tänk att det finns svenskar som försvarar detta?? De tror att de är så goda. Naiva det är vad de är och de skiter dessutom fullständigt i de som byggt landet som nu går en dyster framtid till mötes.

 13. Nina skriver:

  Ann, precis så som du säger att det är säger även min mamma. Hon arbetar med invandrare/flyktingar och hon och hennes kollegor har också fått höra detta av dem. Vi skall ta över. Och de menar allvar med det, det står så i Koranen.
  Ikväll är det presskonferans, angående att Sverige höjer sin beredskap för första gången på 5 år. Detta pga konkret hot, en medlem i is har tagit sig in i sverige.

 14. Anna-Ulrika skriver:

  Jag o mannen har länge sagt det många sovande vänstermuppar börjat vakna till .. Oj är terrorister i vårt land oj är det IS oj kan det smälla oj kan JAG bli drabbad av gulliga muslimer o flykting strömmen . Nämen ..! Nu får vänsterextremisterna äta upp sin skit. Det kommer smälla här och det är folket ( 87% ) som valt detta. Nu är det nr 4 på risk skalan . Lägg benen på ryggen den som kan

 15. Nina skriver:

  Läste att denna terrorist som nu är gripenkunde knalla in över gränsen trots att han var internationellt efterlyst.

  Nu är han gripen men de efterlyser fler. Och många många återvänder från is finns i sverige… skrämmande.
  Migrationsverket kan heller inte garantera tak över huvudet till flyktingar.
  Och sen läste jag att vår polis har inte i närheten av vad som krävs i vapenväg för att kunna försvara sig och oss, om man jämför med de vapen terroristerna har. Vi står försvarslösa jämfört med dem.

  Pratas det något om Sverige i usa? Känner man till där hur läget här ser ut?

  • Mysmasken skriver:

   Näe, inte direkt. De står sig själv närmast och försöker bara avvärja flyktigströmmarna hit så gott de kan :) Glöm inte att för de flesta amerikaner är Sverige typ huvudstad i Paris…alternativt känt för sina fällknivar och sin choklad (Toblerone?) lol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *