|   679   9     12
  Livet i exil | Vardag

Igår när jag körde Noëlle till gymnastiken sade jag till henne att jag inte skulle stanna och titta för jag hade några ärenden.
Noëlle: ”Hur länge ska du vara kvar? Eller ska du bara tappa av mig?” (Från engelskans ”drop me off”) Haha! 😀

Får nästan skapa en egen kategori för svengelskan, men dessa får ligga i ”Ur barnamun” tills vidare :) Det är absolut hög tid för jullov nu. Engelskan tar över mer och mer. Förra veckan började hon lata sig så pass att hon sade: ”Jag kommer mamma. Jag måste bara ta på ”shörten” och ”skörten” (från shirt och skirt, alltså tröja och kjol, haha).

Förresten, har fått några meddelanden på Instagram och även från min mamma häromdagen om att det inte går att kommentera. Kan ni berätta mer? Är det ibland? Hela tiden för vissa? Vad står det? Snälla mejla mig så att jag kan försöka fixa: mys@mysmasken.se

9
 679   9     12

12 svar på Tappad?

 1. Helen skriver:

  Hahaha! Svengelska är fantastiskt. Hon kommer att passa bra in här hemma när hon kommer hit och är lite äldre, för ungefär så där pratar alla tonåringar här numera. De blandar in engelska ord, byter ordningsföljd i meningar till engelskans och direktöversätter uttryck på båda hållen så att det blir alldeles galet.
  För att inte tala om hur kvaliteten på översättningar av filmer och serier har sjunkit, det är en massa svengelska där med. Synd att du inte gör så mycket kvalitetskontroll längre, för det hade verkligen behövts!

 2. Helen skriver:

  …och jag har inga problem med att kommentera. Just fyi.

 3. Mamma skriver:

  För mig hände det bara vid detta tillfälle. Det har aldrig skett tidigare och inte heller efter att jag påtalade ”errorn”.

  Som synes ligger jag (nästan) alltid i topp på kommentarslistan trots att det inte är ett självändamål … haha.

  Det här är ju en av våra kontaktvägar och ett sätt för mig att få se Stephanies och familjens liv. Ni som tycker att jag skriver för mycket hoppar bara över när ni ser mitt användarnamn.

 4. Annika K skriver:

  Hihi :) Som det kan bli när man blandar språken 😛

 5. Therese skriver:

  På instagram har det varit problem för vissa att kommentera på grund av att de kommenterat för mycket, det har blivit på grund av alla jultävlingar till höger och vänster som pågått dagligen. För många kommentarer leder till att du blir avstängd från att kommentera en viss tid…

  Det är ändå lite gulligt när hon blandar språken sådär. Jag älskar dina ur barnamun…

  • Mysmasken skriver:

   Vad kul att du gillar dem :)
   Nej, några hade haft svårt att kommentera på bloggen, och de nådde ut till mig på Instagram. Oh well… :)

   • Therese skriver:

    Det funkar inte ibland att kommentera på din blogg. Jag kommer till en sida med felmeddelande bara. Men jag har lärt mig att alltid kopiera det jag skrivit (efter att fått skriva om det x antal gånger) och fungerar det inte går jag bara bakåt, klistrar in och provar igen. Då brukar det funka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *