|   630   3     8
  Livet i exil | Vardag

Tänk att man aldrig blir för gammal för att längta ”hem” till jul. Samlade ungarna i soffan före middagsluren för att facetajma en snabbis hem till mormor och kusinerna och alla som firar jul i Löa. Tänkte att jag skulle ha bäst chans hos ena syrran och hon svarade, så jag fick allt se julbordet i bakgrunden :) Men mottagningen var kass, så jag sa att jag skulle ringa på mormors iPad men fick inget svar där. Ringde upp i telefonen men lillebror lät meddela att de inte hade tid för mig för att de skulle äta och att jag skulle ringa senare, haha! Oh well, grät en skvätt, men nu är jag på G igen! 😉

Sånt är livet. Jag får skylla mig själv som flyttar bort, så är det ju faktiskt. När jag var liten brukade vi alltid äta efter Kalle Anka, inte halv åtta på kvällen!? Gå och ändra spelreglerna sådär!? Bah!

Hade tänkt att jag skulle hålla barnen vakna, så att de kan lägga sig tidigt ikväll, men vet inte om det går med Nicolas. Han är lite trött redan… Ska nog lägga honom.

Vi har en kanonbra jul här. Börjar med läckage under diskhon, så vi stoppade alla barn i bilen för att åka och köpa ny kran (tur att allt är öppet den 24:e här!) vi hann inte långt förrän något knäppte till i bromsarna och frambromsen slutade fungera. Körde in på en mack, ringde grannen som kom och hämtade oss.
Greg skulle åka ut i Volvon och hämta kran istället, men när vi kom hem hade vi inte med oss nycklarna till Volvon, utan de blev kvar i den andra… Så granne och Greg åkte tillbaka dit och nu ringde han precis och frågade VAR nycklarna är. Och det är det ingen som vet. Haha! Så de letar vidare… har vi otur har vi alltså ingen bil nu, tills den andra blir lagad. Yippie!

Tur att vi inte firar idag, utan 25:e istället. Annars hade det varit lite kaos just nu.

Gottebordet är dukat iallafall.

Edit lite senare: Nu fick vi äntligen till det med Facetime, wooho0! Saknar dem så mycket <3

151224a
Tack mormor som tog med allt gott i november.

151224b
Så svenskt :)

151224c
Julkola och knäck också.

151224d
Vilken tror ni att hon tog? Den vita, såklart :)

3
 630   3     8

8 svar på God jul Sverige!

 1. Mamma skriver:

  Jag saknar er oerhört mycket. Det finns ett stort tomrum i mitt hjärta när jag måste fira jul och midsommar utan er. Sår är det i och för sig alltid, men saknaden blir extra stor när det är stora högtider. <3

 2. Annika K skriver:

  Vilket gottebord! 😛

  Förstår att saknaden är stor efter de där hemma. Bor också långt från mina. Men inte så långt som du <3

 3. Åhh så gott, tur du har en mamma som fixar godsaker :) Sambon känner ju lite samma sak, han är ju dock från Norge, så går lite lättare att få tag i norska grejer till julbordet :)

 4. Louise skriver:

  Ååh, romerska bågar! Jag insåg några dagar innan julafton att jag helt glömt bort detta, sprang runt i varenda affär här i stan – Ica, Willys, Hemköp, (och jag TROR att jag kollade Coop men är inte 100%) – men jag hittar de ingenstans! Kan du möjligens fråga mamman var sjutton hon har fått tag på de!? Jag blir galen här ju 😛

 5. Mamma skriver:

  Louise,

  Haha … Nu är det ju försent, men jag får väl göra reklam för vår lilla ICA-butik Trivselköp i Guldsmedshyttan, Lindesbergs kommun.

  Jag har alltid romerska bågar på julgodisbordet :)

  Jag älskar dem 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *