|   621   7     7
  Livet i exil | Vardag

Helt ointressant för alla andra än mig och kanske min mamma 😉

Nu vet jag iallafall varför man öppnar julklapparna på kvällen, EFTER maten. I år körde vi på amerikanska – paketet från tomten, julstrumporna från tomten, frukost och sen resten av paketen. Så när det var dags för mig att tillbringa hela dagen i köket kände jag bara att ”näe, jag pallar inte”. Julen var liksom över. Det vi alla väntat på så länge var över. Förväntan var borta på nåt sätt. Så jag slängde ihop en simpel julmiddag med det viktigaste bara (utan sill som ingen ändå är särskilt förtjust i). Nästa år flyttar jag om i traditionerna och det blir presenter EFTER maten.

Här är iallafall bilderna från juldagen:

151226a
Två förväntansfulla små som precis vaknat.

151226b
Öppnar presenten från tomten. Nicolas fick en till del bilbana från Vtech. Lyckliga Milo i bakgrunden som ÄNTLIGEN fick sin Bumblebee-transformer som han tjatat om.

151226c
Noëlle som inte ens leker med Barbie önskade sig en ”Barbie Glitter Hair”-docka som hon sett på svenska TV-reklamen, haha. Det fick hon.

151226d
Såhär glad blev Milo över sina transformers.

151226e
Noëlle öppnar julstrumpa.

151226f
Julfrukost. Jag fick baka frallor för…öhh…vi hade slut på bröd. Haha.

151226g
Bumblebee är med och äter frukost.

151226h
Oboy-face.

151226i
Lycklig över nya cykeln.

151226k
Lycklig över egna verktygslådan från mormor!

151226l
Ett limonadstånd! Lite pretto att slå in så stora grejer? 😛

151226m
Limonadståndet och verktygslådan var bästa julklapparna!

151226n
Smycken från faster.

151226o
Egen väckarklocka!

151226p
Ghetto julbord med ägghalvor, varm- och kallrökt lax, gravlaxsås…

151226q
…köttbullar, prinskorv, kokt potatis…

151226r
…Jansons…

151226s
…bröd och julost.

151226t
Barnen smakar på allt :)

151226u
Julmust, som man tydligen måste växa upp med för att gilla, för ingen här gillar det. Så det är den enda läsken de får (MÅSTE!!!) dricka, haha.

151226v
Julmat!

Hoppsan, vi kom aldrig ur våra pyjamasar och fick inget familjefoto i år. Så kan det gå! 😛 Första julen vi firar ensamma, så då slappar man lätt till sig!
Julkvällen tillbringade vi hos Wendy och Jason.

7
 621   7     7

7 svar på Juldagen måste ju bloggas

 1. Mamma skriver:

  Såklart ”mormor” blev glad över alla bilder 😀

  Härligt att se barnen öppna julklappar och titta på deras lyckliga miner.

  Jag tycker att du är fantastiska som får ihop en så fin julbuffé för traditionens skull. Alla förstår nog hur du har flängt runt för att få tag på julmust, varmrökt lax, kallrökt lax, gravlaxsås och julost ”over there”.

  Här är det så självklart att bara gå in på ICA och plocka på sig några burkar inläggningssill, koka lag till fyra-fem olika sillsorter och därefter lägga in sillen i olika format med varierande grönsaker (purjolök, morötter, rödlök, dill) senapssås, vitlökssås, balsamvinäger, eller örtagårdssås osv. ett par dagar före jul.

  Allt det andra på julbordet som skinka, prinskorv, Janssons frestelse osv. är också självklart och enkelt här i Sverige. Mataffärerna dukar upp ingredienserna i mängder för oss och det är bara att plocka på sig.

  I USA går det inte ens att få tag på rimmad eller förkokt skinka och definitivt inte ansjovis eller prinskorv.

  Jag tycker att du gör det fantastiskt! Det är traditionerna det handlar om och de får ju i sig både av den nordamerikanska och den svenska jultraditionen genom din försorg 😀

 2. Annika K skriver:

  Så mysigt :)
  Du ger dem båda världar <3

 3. Monnah skriver:

  Jag håller med! Gillar julaftonstänket mycket bättre. Annars blir det mest ”sitta och glo på teve hela dagen”. Mums. Nu blev jag sugen på kallrökt lax igen. Och kanske en köttbulle eller två. 😀

 4. Mia skriver:

  Kanske går att kombinera det amerikanska sättet och det svenska genom att öppna vissa eller något paket på morgonen och sen vissa senare på dagen?
  När jag var liten så brukade vi barn alltid få någon julklapp på morgonen, ofta något som gick att leka med under dagen utan att bli uttråkad och sen resten av klapparna efter julmaten…

  • Mysmasken skriver:

   Jo, precis. Vi brukar ta svensk mat och svenska klappar den 24:e, och sen amerikanskt på juldagen, men jag tänker flytta klapparna till kvällen den 25:e, förutom tomtens och julstrumporna. Det blir perfekt. Orkade bara inte laga dubbel mat i år eftersom det bara var vi :) Förra året körde vi dubbelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *