|   2 629   15     13
  Foto & Film | Vardag

Min stackars unge har ärvt min totala avsaknad av fantasi. Hon sitter och räknar matte för att det är kul. Hon staplar 3-4 stycken 3-4-siffriga tal på varandra och plussar ihop dem. Häromdagen var Wendy och Jason här och jag hör att hon och Lexi sitter och räknar. Mahgawd! Nästa dag frågade jag om Lexi hade sagt att de haft tråkigt, men hon hade tyckt att det var kul. Hå hå, ja ja.
Jag brukade sitta och skriva ut nationella prov på somrarna, för att jag tyckte att det var roligt.

Vad ska det bli av den här tösen!? :)

Idag hade de en koreograf på gymnastiken, som skulle lära dem ett nummer som de ska tävla med i vår. Noëlle var där hela dagen. Hennes trio skulle vara med koreografen 10-12.30, men när jag hämtade henne ville hon vara kvar och eftersom hon hade gymnastik 16-18.30 också hade de kommit överens om att hon skulle vara kvar. Så då fick hon det och hon var så lycklig så.

Hade inte tänkt ladda upp den här, men Greg filmade den när han hämtade och de ville visa sitt nummer de övat in. De har alltså precis lärt sig det här idag. När de skulle visa Greg var de så pass trötta att de struntade i alla lyft, så om de bara står still i 5-10 sekunder ska de egentligen vara något slags lyft av Noëlle, haha.

Tycker det är så gulligt så att jag typ dör. Antagligen för att hon är min och för att jag är stolt mamma, men ändå :) Om ni inte ser det så är Noëlle den lilla.

15
 2 629   15     13

13 svar på Äpplet och trädet samt akro

 1. Mamma skriver:

  Du är inte alls i total avsaknad av fantasi och inte Noëlle heller :)

  Ni har bara en annan slags fantasi än de flesta andra när det kommer till att älska matematiska problemlösningar.

  När det gäller att vara kreativ skapar du ju hela tiden och det gör Noëlle också. Titta bara på dina fantastiska skapelser när det kommer till Scrapbooking och allt du bygger, klär om osv.

  Noëlle går flera gånger om dagen till sin lilla skaparhörna och ”slänger ihop” en teckning som hon skriver små gulliga saker på. Eller så klipper- och klistrar hon med allt sitt ”HobbyLobby”-pyssel.

  Ttänk också på hur Noëlle ritade de olika akrobatiska ställningarna t.ex. den med ”stå på händer och benen i split”. Vilken femåring skulle rita något sådant?

  Det är bara det att hon gör det så snabbt att du inte tänker på hur ofta hon skapar med sin fantasi. Hon är sin mors dotter 😉

  • Mysmasken skriver:

   Menade fantasi för sådant som inte existerar, låta en docka bli levande, osv.

   • Mamma skriver:

    Fantasi som fantasi … Du och jag, moster och pojkkusin åkte ut och lekte cowboy och indian. Du älskade det!!

    Noelle och jag lekte skattkartor, pirater och guldpengar.

    Den inlevelse ni båda visade vid dessa olika tillfällen med 25 års mellanrum var fantastiskt att beskåda.

    Inte bara för att jag var regissör utan för att ni var medregissörer. Vi älskade det allihop och det vet du 😀

 2. Sofie skriver:

  På ett sätt håller jag med dig att det är synd om N. Vi har också en flicka som är som din N fast lite äldre. Hon skriver hellre långa sagor och gör matte än matar dockor. Problem uppstår när hon inte känner sig riktigt som andra flickor i sin klass. Hon älskar att bygga koja i skogen och cykla, många amerikanska flickor är heller prinssesor. I USA känner jag att det är väldigt uppdelat vad en flicka ska göra och en pojke, dvs det är inte alls så accepterat att fickor gör pojk saker och tvärtom. I Sverige är det lättare att vara lite annorlunda i avseendet vad en flicka bär och inte bör göra. Så ja, ibland tycker jag synd om vår O för det kan inte vara lätt att inte passa in.

  • Mysmasken skriver:

   Näe, precis… Och det är inte helt okej för papporna här att pojkarna leker med flickor, så trots att Noëlle helst leker med pojkarna i klassen och jag några gånger försökt få till träff utanför skolan med en av killarna finner jag inget gensvar, antagligen för att pappor vill uppfostra macho killar som inte leker med tjejer…

   • Sofie skriver:

    Precis så känner vi med. O bästa kompis är en kille, men hans familj är helt ok med det. Problem uppstod när det blev barnkalas och man skulle ha ”sleepover”, vad skulle man göra med O? Hon är bara nio, så vi såg det inte som ett problem att hon skulle sova över med andra barn, pojkar i detta fallet som också var nio. Men de andra föräldrarna visste inte till sig så hemskt att O också skulle få stanna kvar. Tyckte så himla synd om henne att hon inte fick stanna, hon förstod ju inte varför, och ärligt talat förstod inte jag heller inte varför hon inte kunde stanna. O leker helst med pojkar, och har en bror och två killkusiner, så för henne är det helt naturligt att leka med killar.

    • Mysmasken skriver:

     Mmm. Grannpojken här pratade om sleepover hos oss, men jag är ganska säker på att hans föräldrar aldrig skulle tillåta det.

 3. Sofie skriver:

  Det är tyvärr samma problem om det är något som anses typiskt flickigt. Min kille, nio år, älskar att laga mat. Så de hade matlagnings kurs efter skolN på torsdagar förra terminen. V kom hem helt överlycklig och jag skrev upp honom. Han kunde inte vänta tills det blev torsdag. När jag hämtade honom såg jag direkt att han var ledsen. Jag frågade vad som hänt. Mamma jag kan ta rosa skedar och skålar, och bara flickor i klassen, men när de tvingade på mig ett spets förkläde fick det vara. Jag talade med fröken, och hennes kommentar var att de aldrigt haft pojkar med och hon tycker bättre om flickor, för det är ju så gulligt med förkläden etc. V gick aldrig tillbaka, hemskt enligt mig. Så nu lagar vi mat hemma utan spets förkläden.

  • Mysmasken skriver:

   Men fy! :( Jag vet ju att det inte kommer dröja länge förrän vi råkar på samma problem. Det är ju redan problem att mina barn bär alla färgers kläder och att Milo går på dans…

  • Mamma skriver:

   Hemskt!

   Kunde ni inte tala med rektorn?

   Jag hoppas att ni tittar på Masterchef Junior för att ge sonen positiv feedback.

   Utöver att Stephanie själv är en gudabenådad kock är även Stephanies två småbröder fantastiskt duktiga och intresserade av matlagning. Alla tre har varit med mig i köket sedan de var i koltåldern.

   Därmed inte sagt att jag är duktig, men de har lärt sig tänket och grunderna.

   Deras respektive man/flickvänner njuter idag frukterna av detta och jag vet att de är klart imponerade. De i sin tur har blivit intresserade av matlagningoch de lagar idag mat tillsammans med mina barn eller njuter frukterna av mina barns matlagningskonst.

   Kunskaper och intresse i och om matlagning skapar respekt.

   Låt inte etablissemanget ta ifrån din son kärleken till matlagning. Fördjupa det istället genom att köpa böcker som ”Nyttans växter” som är en uppslagsbok med över tusen växter och en historik om medicinalväxtodling.

   Den dagen kommer när sjukvården och ”pillren/vitaminerna” som vi känner dem inte längre kommer att finnas. Då gäller det att kunna och känna igen de alternativa medicinerna. De som kan detta blir framtidens läkare/medicinmän

   Vet man dessutom vad kroppen behöver för övrigt i form av vitaminer, proteiner, fria radikaler dvs. vanlig mat som kött, potatis, rotfrukter, bönor, frukt då är man kung!

   Ge din son en jättekram och lycka till!

 4. Herregud vad impad jag blir, duktiga dom är, å dom övar bara. Måste vara en fröjd för ögat att se när det är väl inövat 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *