|   617   4     10
  Vardag

Alright. De senaste två veckorna har Noëlle suttit och tittat på nagellack- och sminkfilmer på YouTube. Hon söker efter det hon vill se, sen går hon till Amazon och kollar vad det kostar för att spara ihop pengar till det.
Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det, eftersom jag alltid varit en pojkflicka och inte alls intresserad av smink och nagellack.

julklapp fick hon nån salong-grej av grannen med nagellack och sånt som hon har lekt med. Det stod även högst på hennes önskelista.

Ni får gärna dela med er hur ni har gjort med smink, vad era tankar är. Mina preliminära tankar är att låta henne hållas, låta henne köpa nån sminkpalett och leka hemma, men att inte släppa ut henne med smink (uppenbarligen). Hur gör ni?

Anyways, för två veckor sedan blev hon inbjuden på barnkalas av grannen tvärsemot, och vi tackade ja. Det stod nåt om Kids Salon och jag ba’: ”Ja, ja, whatever.”

Sen fick de alla varsin Disney-klänning och sen fick de gå på Catwalken inför föräldrarna, haha! Jag dör. Så väldigt ”Toddlers & Tiaras”.

160123a
Iklädd rock och flip-flop.

160123b
Pedikyr.

160123c
Manikyr.

160123d
Noëlle så lycklig.

160123e
Nu till sminkningen.

160123f
Håret… Aj, hon satt och torkade några tårar. Jag vet ju hur det är att vara håröm och ha tunna hårstrån. Jag grinar alltid hos frisören 😛

160123g
Prinsessa!

160123h
Noëlle, födelsedagsbarnet och nån annan unge.

160123i
Alla tjejerna samlade! Lexi var också med (längst bak i mitten), fast hon kom lite senare då hon hade någon gymnastikgrej före.

4
 617   4     10
   

10 svar på Minisalong för Noëlle

 1. Frida skriver:

  Menar du att föräldrarna hade hyrt en salong?!

  • Mysmasken skriver:

   Nej, det är en speciell minisalong för barn där man kan ha barnkalas. De har också drop-in där barnen kan få håret klippt, eller mani/pedi för $27 eller hela förvandlingen med hår och makeup för $50…

 2. Josefine skriver:

  Jag har inga barn själv, men jag tror att det är jättebra att låta dem hålla på och kladda och greja hemma! Det gör ju ingenting om man har blå ögonskugga i halva ansiktet eller ser ut som en påskkärring på kinderna?

  Tror att det kan göra att det inte blir riktigt lika intressant när man blir äldre, men framförallt att man faktiskt lär sig vad som är fint och inte! Så man slipper se ut som sju svåra år när man väl börjar gå ut med smink :) haha!

 3. Helen skriver:

  Jag hade en sminkdocka när jag var liten, ungefär i samma ålder som Noëlle tror jag. En sån som bara är ett stort dockhuvud som man kan kladda med smink på och göra frisyrer på. Det kanske kan vara något hon hade gillat?

  Annars hade jag låtit henne leka och testa hemma. Var noga med att pränta in rengöring som en del av det! Och vill du inte ha fokus på skönhet, så kanske lite paletter för ansiktsmålning är roligare? Det är ju liknande, men mer lekbetonat.

  Nagellack kan jag tycka är okej även på småtjejer och småkillar. För mig är det lite som låtsastatueringar och ansiktsmålning, de tycker att det är kul och det känns mer på lek.

  Men riktigt make-up som flickorna har på bilden här ovanför tycker jag är lite läskigt på så små barn. Jag kan väl acceptera det som en del av dans- eller gymnastikuppvisningar, för att förstärka dragen så de syns på avstånd, men jag tycker det är lite på gränsen när de är så små. Och jag tycker hela salongskalasgrejen verkar rätt läskig… De är ju bara små! Låt dem hoppa och leka och busa istället för att sitta stilla och lära sig att det är viktigt att vara söt. Huuu! Bara i USA! Skulle nån av småtjejerna på skolan jag extrajobbar på bjuda in till något sånt kalas skulle de andra föräldrarna go bananas! Det skulle liksom aldrig accepteras här…

 4. Annika K skriver:

  Nagellack helt oki. Man kan göra mycket mönster osv.

  Smink… Sminkdocka kanske :)
  Och vill hon testa på sig själv så lär ut grunderna så att säga. Dvs hur viktigt det är med rengöring mm mm mm

  • Mysmasken skriver:

   Jag kan inga grunder, hahaha! Sminkar mig typ två gånger om året. Får läsa på =/ Men tänkte bara typ ge henne ögonskugga. Inget som ska in i ögonen, typ kajal eller maskara.

 5. ninaerica skriver:

  Min dotter är 10 år och jätteintresserad av smink, parfym mm. När hon fyllde år i höstas fick hon i present att åka till Ullared och handla. Hon fick en summa att handla för. Mycket smink och kläder blev det. Hon får sminka sig och testa så mycket hon vill när hon är hemma, men inte när hon ska till skolan eller någon annan stans. Eftersom hon ändå är intresserad tycker jag att det är bra att hon testar och lär sig hemma så det ser bra ut sen när hon får ha det även utanför hemmet (har inte bestämt när det blir). Hon sminkar sig väldigt diskret nu så det ser riktigt fint ut (förutom läppstiftet!), så jag hoppas det håller i sig.
  Sonen är 12 år och hans gamla tjejklasskompisar sminkade sig som bara den när de gick i femman, men det känns tidigt tycker jag. Vi var på skolresa med den klassen på hösten i femman och de hade med sig värsta stora sminkväskorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *