|   1 248   8     25
  Tyckmycken

I mina politiska grupper för utvandrare sprids ett klipp om nån polischef som sitter i svensk morgon-TV och thcker synd om en mördare.

Hände det på riktigt? Var det på svensk TV?

Inte en chans på tusen år att det skulle få hända här. Hur reagerar ni? Är ni så vana att ni inte ens blinkar? Kanske så hjärntvättade att ni håller med?

8
 1 248   8     25
   

25 svar på Synd om mördaren

 1. Sandra skriver:

  Har inte stenkoll, men vet inte om det var en polischef, var det inte en politiker? Hur som helst delas det hej-vilt iaf på min FB och tror inte det är någon av dom som delar som tycker det är okej, inte jag heller. Tycker allting börjar gå i överstyr och man blir ju fasen mörkrädd över allt som händer och vad man kan räkna med kommer att hända. Skulle inte kalla ”oss” svenskar hjärntvättade, snarare hjälplösa? Politikerna gör precis det dom tycker och vill och vi sitter hemma och får läsa om allt i tidningar och på nyheter utan att veta hur eller om vi kan göra något.

 2. Nina skriver:

  Har inte hört det. Det låter befängt.

 3. Maria skriver:

  http://nyheteridag.se/de-kraver-rikspolischef-eliassons-avgang-efter-ommande-ord-om-alexandras-mordare/
  Där har du en länk, det har hänt på riktigt men tystats ner, visste det inte själv förren jag läste det här..
  Trgaiskt!

  • Mysmasken skriver:

   Ser nu att han varit Generaldirektör på Migrationsverket…inte så konstigt att han yttrar sig så då >_< Precis som med allt måste Svegige gå ett steg för långt. Tvivlar på att någon satt och tyckte synd om Hagamannen. Mördare är mördare.

 4. Ankie skriver:

  Flickan som blev mördad var en 22-årig kristen libanesisk flicka och hon var helt ensam på boendet under natten. Ingen annan arbetade. Helt galet!

 5. Mamma skriver:

  Hagamannen är ingen mördare. Han är en dömd våldtäktsman han är nu på fri fot.

 6. Chruss skriver:

  Tror de säger så bara för att många trängs ihop på asylboenden, muslimer som kristna, haft en tuff väg till Sverige plus frustationen över att bl a smugglarna lurat dem. Och det är många som tycker synd om alla flyktingarna just nu.
  Då glömmer de att vår välfärd är hotad, arbetslösheten stiger, svårt med bostäder o arbeten…osv.

 7. Gunvor skriver:

  Eliasson ska, lika lite som ansvariga ministrar, kommentera ett enskilt fall/ärende. Där har han begått ett fel och det lär han få plikta för nu när drevet går. Den stora skillnaden mellan USA och Sverige är annars kriminalpolitikens inriktning: den amerikanska krimininalpolitiken går ut på att hämnas medans den svenska går ut på att rehabilitera och återanpassa. Ingen av dem är 100 %-ig – i USA avrättas oskyldiga människor, i Sverige har vi återfallsförbrytare (fast det gäller ytterst sällan mord enligt statistiken)- men båda är intressanta att studera. Vilken man tycker är mest riktig i ett rättssamhälle beror nog på vilken människosyn och samhällssyn man har. Fast jag har alltid undrat över hur en del amerikanska domar verkställs – t ex om en person döms till livstids fängelse utan chans till frigivning + 78 år som jag läste om i ett amerikanskt rättsfall nyligen?

  • Mysmasken skriver:

   Ja, olika brott ger olika antal år. Om man typ rånar en bank och skjuter en vakt så kanske man får fem år för bankrånet och livstid för mordet. Livstid+5 år…

   • Gunvor skriver:

    Jo det vet jag, men det jag är nyfiken (skyller på min morbida humor) är hur myndigheterna gör när de dömer ut mer än livstid (eftersom livstid är livstid i USA om de inte kan få ”parole”) när fången dör? Behåller de kvarlevorna?

 8. Jessica skriver:

  Alexandras föräldrar talar ut i ett långt reportage i Daily Mail. Med stora svarta bokstäver ondgör sig tidningen över vad Dan Eliasson sade i intervjun på TV. De har även med en video från intervjun. Gå in och läs under http://www.dailymail.co.uk

 9. Anna-ulrika skriver:

  Det är så äckligt !! Vidrigt! Landsförrädare ! Ör det syns om en mötdare!???? Samma dak med de två asyltanterna som mörda dem på IKEA!!! Sverige är förlorat. Vi lägger benen på ryggen för här kan inte mina barn växa upp. I helgen var det flera våldtäkter på badhus på 11 åringar / 13 åringar!!!!! Och bibliotek kan man inte heller besöka längre . Det är hemskt att bo här. Snart flyttar vi.

 10. helena ottman skriver:

  Ja sverige är dödsdömt. Jag har köpt hus i spanien och flyttar om max tre år. Finns ingen framtid. När sverigedemokraterna väl får makten så har landet redan gått förlorat. Trist men sant. Svenska folket har varit fega och inte vågat säga ifrån. Men jag kommer aldrig att tystas. Men mina barn ska inte växa upp i ett land som styrs av muslimer och kvinnoförakt.

 11. Malin skriver:

  De flesta är upprörda av hans kommentarer. Tappar mer och mer förtroende för polisen.
  Dels för det här idiotisk uttalandet och dels för mörkningen om att flyktingar var misstänkta för olika övergrepp. Där man sen uttalar sig att anledningen till detta är för att man inte vill gynna SD. Alltså va?!!
  Så otroligt korkat igen. Vill inte ha en polismakt i Sverige som gör lite som de känner för. Polisen som myndighet ska ju finnas där för medborgarna oavsett politisk inriktning.

 12. Monnah skriver:

  Jag tycker det är mest intressant att det talas om ”bara gott” och ”bara ont”. Det är ju inte precis så att alla asylsökare är mördare och våldtäktsmän, det är ju befängt att tala på det sättet också! Det finns gott och ont och även om jag tycker att svenska politiker i många år visat förakt gentemot väljarna genom att inte fundera över konsekvenserna av att ”hjälpa till ” på det sätt de bestämt sig för att göra. Du Stephanie har samma personlighet som min man och jag hör på sättet ni resonerar att ni också behövs i debatten. Problemet är att sådana politiker blir sågade jäms med fotknölarna. Man kan inte ha ett samhälle med bara Klausar eller Mysmaskar. Känslomänniskor som jag finns det mängder av och det funkar inte att ha ett samhälle som styrs av mina gelikar heller. Balansen finns där dessvärre inte längre och det kan förvisso bli förödande i längden. Jag kan dock inte se på Sverige som ”förlorat”. Jag hoppas och tror att det ordnar sig på något vis så småningom. Under tiden så försöker jag hitta den där Öde Ön. 😉

  • Mysmasken skriver:

   Jag tror säkert att Klaus håller med mig om att ett samhälle med bara Klausar och Mysmaskar skulle fungera alldeles ypperligt! 😉

 13. Oskar skriver:

  Du är inte ensam om att bli arg.

  Polisinspektör Anders Karlsson riktar stark kritik mot rikspolischefen Dan Eliasson:
  http://www.expressen.se/gt/debatt-rikspolischefen-forminskar-misstankt-mordares-handlingar/

  På wiki kan du läsa en kort sammanfattning om hans bakgrund…

  Och, jo, det finns idioter som Eliasson även i USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *