|   1 684   1     10
  Tyckmycken

Ser nu att ni blir censurerade från att läsa om det ”stackars pojkbarnet” som mördade 22-åringen.
Inte nog med att er egen inhemska press inte skriver om situationen i Sverige, nu blockas ni alltså från att läsa det utomlands, som på Daily Mail.

Vad håller ni på med? Varför reagerar ni inte? Hur kan ni bara sitta där?

Minns ni i Kanada, när jag drev Proxyservrar och tjänade mängder i månaden? Det var för folk i China, Saudiarabien och andra U-länder som blev censurerade. Förstår ni ens vidden? Hur skrämmande det är? Pressfrihet är en mänsklig jävla rättighet!

http://www.breitbart.com/london/2016/01/29/daily-mail-articles-blocked-in-sweden-over-migrant-stabbing-court-case/

1
 1 684   1     10
   

10 svar på Vad hände med pressfriheten?

  • Mysmasken skriver:

   Men snälla nån, på vems begäran tror du att det sker? Om det var tidningens egna ”regler”, skulle inte artikeln ha publicerats överhuvudtaget.

 1. Gunvor skriver:

  Visst, rent teoretiskt är det regeringen som har tagit beslutet och vidarebefordrat det till Daily mail. Men det här är större än så. Bakom finns absolut påtryckningar från både EU och FN. Sverige är ett av de länder som har utsetts till ett experimentland där ett folkutbyte ska ska ske. Bakom EU och FN styr det ekonomiska världsherraväldet.

  Men tro inte för ett ögonblick att det är Stefan L. Som styr Sverige. Rikspolischef Dan Eliasson, som satt och nästan grät i TV-soffan över den stackars 15-åringen som mördade den kristna libanesiska unga kvinnan Alexandra, har tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket. Där ersattes han av tidigare SÄPO-chefen Anders Danielsson.

  Dan Eliasson gick vidare till generaldirektör för Försäkringskassan. Efter mellanlandning där blev han utnämnd till Rikspolischef för Polisen i hela riket.

  I september tog tidigare SÄPO-chefen, dvs nuvarande Generaldirektör Anders Danielsson för Migrationsverket ensam beslutet att alla syrier som lyckades ta sig till Sverige skulle få garanterat permanent uppehållstillstånd. Ingen utredning, inga remisser till olika instanser, ingen proposition och inga diskussioner i riksdagen. Beslutet togs av en enda man, rakt av, bara så där! (Tjänstemannaansvaret toga bort 1974 eller 1975. ) Betänk att han tidigare var högste SÄPO-chef.

  Ingen har vågat opponera sig!

  Nu händer något märkligt: högste Rikspolischef Dan Eliasson (tillika socialdemokrat) beslutar att hela poliskåren skall omorganiseras. I samma veva beslutas att SÄPO ska brytas ut från Polisen och läggas direkt under regeringen.

  Är det bara jag som får kalla kårar?

  Allt det här var förberedelser inför det stora s.k ”flyktingmottagandet” i höstas. De har kontrollen över våldsmonopolet från statens sida gentemot de svenska medborgarna samtidigt som de styr hur många s.k. Flyktingar Sverige ska ta emot. Tro mig, det är större krafter bakom det här!

  Flyktingströmmarna började röra på sig våren 2015 och det har definitivt organiserats av starka krafter. Klart är att både regering och nämnda generaldirektör samt rikspolischef kände till detta.

  Nuvarande chef för SÄPO, Anders Thornberg, har rekryterats internt från polisen. Detta har aldrig tidigare hänt. Vilka tror ni sitter och drar i marionettrådarna där? Någon?

 2. Gunvor skriver:

  I september 2013 tog Anders Danielsson beslutet om PUT för alla syrier. Det föll bort ur texten.

 3. Gunvor A S skriver:

  Enligt Daily Mail är det deras egna jurister som beslutat om blockeringen, utan påstötning från svenska myndigheter. Anledningen är troligen (det är inte helt tydligt på deras hemsida) den svenska förundersökningssekretessen (gäller i de flesta brottmål, inte bara detta fall, och lyfts när dom fallit i målet) och för att de själva ska slippa bli inblandade i eventuella utredningar om brott mot denna för publicering av foton och uppgifter som trots sekretessen läckt ut till media.

  Detta har sedan vinklats på det här sättet av bl a Fria Tider, en nyhetssajt som när man granskar den källkritiskt visar sig stå SD och Svenskarnas parti mycket nära (vissa medlemmar i redaktionen är dessutom SD-politiker). De verkar under vår svenska tryckfrihet (vilket är det som detta handlar om, inte yttrandefriheten) men har valt att ha företaget baserat i Estland – troligen p g a att flera av ägarna har yrkesförbud till följd av ekonomiska oegentligheter och brottsutredningar i Sverige.

  Märkligt förresten att du har två Gunvor som kommenterar! Det är ett av Sveriges mest ovanliga kvinnonamn (och det första dokumenterade kvinnonamnet, det finns på en runsten) med bara 0,3 % av svenska kvinnor som har det, och ännu färre som har det som tilltalsnamn.

 4. Louise skriver:

  Kan givetvis vara en stor mörkläggningsskandal på EU-nivå. Kan också ha med brittiska publiceringslagar att göra: utländska tidningar kan bli stämda i Storbritannien för något de publicerat (i det egna landet)och som gjorts tillgängligt för brittiska läsare, om det som publicerats strider mot brittisk lag. Vi har inte motsvarande lag i Sverige, men kan tänka mig att Daily Mails jurister kanske resonerar som så att deras publicering troligtvis strider mot svensk pressetik = tidningen kan bli stämd = bäst att se till så att artiklarna inte görs tillgängliga för svenskar. Ett möjligt missförstånd alltså, även om det ju givetvis är lätt att bli konspiratorisk. Med tanke på hur mycket skit Polen fått från resten av EU för sina nya medielagar hade det ju om inte annat varit en ironisk (och skrämmande) tvist om det rör sig om statlig censur.

 5. Gunvor skriver:

  Namnet Gunvor är på läppen i dessa dagar. Kanske vi känner av vårt fädernesarv och de förpliktelser vi är skyldiga dem som har banat väg för oss. Kanske får gamla namn ny betydelse när vårt arv från våra förfäder hotas. Kanske namnet Gunvor har väckts till liv av en deltagare i Farmen som åkte ur programmet igår kväll.

  Hur som helst är namnet Gunvor ett namn att vara stolt över.

  Nu till saken. Jag är inte den ende som spekulerar och funderar över vem/vilka som har satt munkavle på Daily mail när det gäller blockering av artiklar gällande mordet på den unga kristna libanesiska kvinnan Alexandra på ett s.k. HVB-hem för ”barn” mellan 14 – 17 år där bilden på den misstänkte mördaren ger indikationer på att han är åtminstone 25 år, men kanske ändå snarare 30 – 35 år.

  Här är en till som har funderat, Johan Westerholm, tidigare underrättelseofficer, socialdemokrat med djupa rötter i qrörelsen samt med en master i islami.

  http://www.ledarsidorna.se

  ,

 6. Gunvor skriver:

  Den som ännu inte har börjat känna kalla kårar inför censur-Sverige a la diktaturer och andra totalitära stater typ DDR, Nordkorea eller Kina bör läsa Johan Westerholms senaste inlägg på hans blogg ”Ledarsidorna”.

  Johan Westerholm är tidigare underrättelseofficer och har läst en master i ämnet islam.

  http://www.ledarsidorna.se

 7. Oskar skriver:

  Daily Mail har den strategin. De blockar även andra länder, och om jag inte missminner mig så är även det innehåll en läsare får se, olika beroende på var den bor samt eventuellt vilken profil den har.

  Så var det för ett tag sedan i alla fall, och jag tror att de gör likadant fortfarande.

  Om det är den svenska staten som styr, eller något annat mäktigare har jag ingen aning om. På FB finns det allt från tokiga teorier och varelser från yttre rymden, till mer initierade analyser. Jag har inte orkat läsa igenom, bara sett att de finns. Om du vill fördjupa dig i ämnet. Du har väl kvar ditt konto där, så att du kan ställa frågor vid behov.

  Anående termen ”flyktingbarn”, så är det hemskt att svensk media anvender den termen för ungdomar, och unga vuxna. Propaganda istället för journalistik.

 8. Sara skriver:

  Den som är intresserad kan gå in på
  invandringsdebatten.se
  Här finns ett urval av det senaste som har skrivits på olika sidor. Läs vänstra kolumnen och klicka er fram till olika artiklar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *