|   1 043   6     6
  Familjen | Vardag

På grund av vår kräksjuka och sådär kom Gregs syster två dagar senare än beräknat. Himla otur, för vi hade lämnat måndag och tisdag öppet, inga fotograferingar. Inte mycket man kan göra, utan vi får göra det bästa av det.

Herregud vad Luke vuxit! Jag blev helt chockad, haha. Han säger att han är 152 cm, isåfall är han bara 18 cm ifrån mig, haha! Inte klokt :) Men han har två långa föräldrar. Tio år är han nu.

Imorgon har Greg tyvärr fotografering klockan 10.00 i Tjotahejti någonstans, så han åker tidigt och är nog inte tillbaka förrän framåt 14.00, kl. 15.00 ska Noëlle till tandläkaren och sen 17.30 har de gymnastik. Jag tänker skolka Noëlle imorgon. Vi får bara två dagar med kusinerna och har inte sett dem på två år och det lär dröja lika länge till nästa gång, så då avgör jag att det är viktigare för min 5-åring att vårda den relationen än att vara i skolan. Hon ligger ju i framkant, så jag är inte orolig.

Får se vad vi hittar på när Greg är borta. Har kollat med coachen på gymnastiken och killarna kan hänga med dit iallafall och ta en lektion. Vi får se, kanske att vi skippar det också och gör något tillsammans.

Imorgon är alltså dagen som nog kommer att bli min tuffaste dag hittills som förälder. Tuffare än de där dagarna på sjukhus med Noëlle när hon var liten. Noëlle har båda gångerna hon varit hos tandläkaren fått kväljningar av att få vatten ner i halsen när de har sköljt. Jag är likadan och avskyr när de inte är duktiga med sugen. Imorgon ska hon alltså få SPRUTA i munnen *hua* och lustgas (hoppas hon inte blir kräksjuk av det) och så ska de laga ett av hålen. Hur fan lagar man ett hål mellan tänderna som de inte ens kunde se utan att röntga? Finns det ens? Usch :(
Måste vara stark för mitt lilla hjärta. Brukar ni ge någon belöning eller något? Jag minns att jag fick välja något när jag hade dragit ut en tand när jag var liten. Jag valde ett garnnystan. Stört.

Aja, önska mig styrka, lugn och mod. Tack!

160218a

6
 1 043   6     6

6 svar på Kusinerna är här!

 1. Monnah skriver:

  Kräksjuka säger jag BLÄ om, men vad roligt att ni har kusinerna där!!! Skolka på bara, säger jag. Jag hoppas att ni får riktigt, riktigt roligt tillsammans. Kram!

 2. Dixie skriver:

  Borrar ”ovanifrån” och in i hålet. Jobbigt med kväljningar. Be dom använda vattenborr så lite som möjligt eller kke tom skrapa bort ”tandtrollen”. Om det finns… Well det är väl en av riskerna, att pengarna styr vården. En gång hade jag en patient som av sin amerikanska tandläkare fått kostnadsförslag på närmare 100′ som han tyckte skulle göras. Inklusive att dra ut 4 fullt friska visdomständer. Loco. Patienten behövde byta ut en lagning, för 1200:-.
  Lycka till!

 3. Viktoria Gradin skriver:

  En tur till leksaksaffären efter tandläkaren är standard :-)

 4. ninaerica skriver:

  Det finns massor med saker som barn ska göra utan belöning, men i såna här fall kan man ösa på tycker jag! Och speciellt om det är något riktigt jobbigt för dem.
  Ang skolk så minns jag en artikel om en hockeymamma som jag läste för något år sedan. Hon har två söner som spelar hockey och de fick tidigt plats i landslaget. Men då fick de inte ledigt från skolan så de kunde inte åka. Jag hade alla gånger låtit min son åka. Vi har bett om ledigt lite under våren för han har en provträning med skolan som han ska byta till i höst (hockeyhögstadie). Nu fick han ledigt, men jag kan säga att han hade åkt oberoende.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det måste ju finnas gränser. Vissa upplevelser är viktigare än den kunskapen de skulle tillförskansa sig i skolan under samma tid. Helt klart. Nu har hon ju lätt för sig också, och ligger i topp, så jag är inte det minsta orolig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *