|   1 830   13     5
  Vardag

Sådär! Nu är vi hemma. Jag hade tänkt skicka tillbaka henne till skolan (de är ju så himla noga med närvaro så jag spyr), men hon hade försökt bita sig på läppen och kinden och kom ut med en sån där bomullspinne för att inte bita sig, så jag kände att det var bäst att ta med henne hem. Vi svängde förbi Walmart där hon fick välja ut sitt ”pris” och sen åkte vi till skolan och hämtade hennes ryggsäck och förklarade varför hon inte skulle komma tillbaka.

Hon grät en tår när jag inte fick följa med in, men återhämtade sig snabbt och tandläkaren sa att hon varit fantastisk, gjort sitt bästa, inte gråtit en tår men att hon har starka kväljningsreflexer (vilket jag visste från tidigare besök och borde ha berättat), men de hade nån specialring som de sätter runt tanden eller nåt, så det hade gått bra. Till Noëlle hade hon sagt att hon var den bästa patienten nånsin 😉 Så Noëlle var så glad när hon kom ut. Jag fick komma in och kika lite när de arbetade på henne, utan att hon såg mig. Hon låg och tittade på Frozen.

Gud vilken skillnad atmosfär och specialister kan göra alltså. Det får vara värt 14 000 kr. (GAAHHH, nästan två biljetter till Sverige!!)

Nu väntar hon på att jag ska lägga Nicolas så att hon kan få leka med sin nya maskin som man gör tuschpennor med.

160303a

13
 1 830   13     5

5 svar på Det gick kanon!

 1. Mamma skriver:

  Jag blev så glad när jag fick telefonsamtalet att allt hade gått bra 😀

  Jag vet ju hur du har oroat dig.

  Som du vet satt vi i tandläkarstolen samtidigt, Noëlle och jag. Hon kl 10 am i Florida och jag kl 4 pm i Sverige. Jag berättade för min tandläkare att min dotterdotter också var hos tandläkare, men i Florida.

  När jag berättade hur mycket min dotter skulle få betala (14 000 kr) för Noëlles lagningar sade min tandläkare, att ”Då förstår man hur bra det är med det svenska systemet där Försäkringskassan går in och betalar.”

  Ja, i och för sig sade jag, men det är inte Försäkringskassan som betalar, det är svenska folket som betalar genom skatter.

  Jag hejdade mig där eftersom jag inte ville hamna i en politisk/ideologisk diskussion med min tandläkare. Det kan ju vara lite vanskligt när man ligger i underläge i tandläkarstolen .. haha …

  Jag hade dock velat tillägga, att ”Svenska folket betalar subventionerna genom skyhöga skatter. Försäkringskassan är bara en byråkratisk jättekoloss i form av en myndighet som avlönar mängder med anställda som omfördelar svenskarnas inbetalade skatter”.

  Jag hade kunnat lägga till ännu mer om dagsaktuella subventioner inom vården/tandläkarvården, men som sagt det var nog bra att jag hejdade mig 😀

  • Mysmasken skriver:

   Ja, du vet ju att jag börjat se tjusningen i att alla hjälps åt för att alla ska ha rätt till sjukvård och alla barn rätt till tandvård, sen jag flyttade till USA.

 2. Annika K skriver:

  Förstår att det är sura pengar :/
  Men så skönt att allt gick så bra :)

 3. Monnah skriver:

  Fantastiskt att det gick så bra. Sorry about the money…

 4. Dixie skriver:

  Heja heja alla inblandade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *