|   2 291   10     10
  Arbete

Idag är det den 10:e och Greg har haft 16 fotograferingar!? Det var ju typ januari vi tog oss till 20 på en månad, nu 16 på bara en tredjedels månad. Galet. Men han ska ta ledigt på lördag, då hans föräldrar och faster kommer, samt tre dagar nästa vecka när hans kusin med familj kommer.

Jag har varit på jakt efter billig arbetskraft, typ någon från Indien eller så som vi kan träna upp att göra redigeringen när vi behöver. För ett vanligt hus utan extra film eller sådär tar vi $149, ibland händer det att de lägger till film för $75, ibland kostar ett hus $199 eller $249 för att de är stora, och ibland har någon rabatt på 25% för att de blivit förmedlade (?) till oss av någon annan.
Men vi räknar med $150 för enkelhets skull.

Jag kollade upp vad folk hade för medelinkomst i olika länder, och i Ukraina verkar det vara $200 i månaden. De flesta som jag ser verkar vilja ha $5 i timmen. Den jag hittade tar $12 i timmen, vilket låter lite dyrt då minimumlön i USA är typ $7, men låt gå då. Jag har erbjudit honom $25 per hus eftersom det tar ungefär 1,5-2 timmar.

Greg kan redigera två hus på kvällen, inte mer än så. Så antingen säger han nej till fler än två hus och nöjer sig med $300 om dagen. Eller så fotograferar han tre hus för $450 och lejer ut en, helst två av redigeringarna och får då istället $400 eller $425. Det bästa vore om han fotograferade tre hus och bara behövde redigera ett på kvällen.

Vi tror att det är ett uppsving nu för att det är bästa tiden att köpa/sälja här nere, när alla flytt hit för vintern. Han tar det han får just nu, men om det fortsätter såhär, då får han nog börja begränsa hur långt han kör, exempelvis. Just nu kör han ibland över en timme till en fotografering.

Kul att det går bra! Vi köpte en ny ”pryl”. Det är en stabilisator för kameran. Han har stressat så mycket över att filma för det har inte sett bra ut. Eftersom vi har en professionell kamera (Canon 1D Mark IV) så har inte de vanliga stabilisatorerna funkat så bra, för den väger ju flera kilo.
Nu köpte vi en DJI Ronin, för 16 000 kr!? Herregud. Men han filmade med den häromdagen och mådde så mycket bättre efteråt =) Kommer inte att betala sig förrän efter 27 videofilmer, haha, men oh well, vi måste ju ha en produkt vi kan stå bakom.

DJI-Ronin_9

10
 2 291   10     10

10 svar på Vi behöver personal

 1. Viktoria skriver:

  Härligt att det går bra för er.
  Tycker det är fantastiskt hur ni hela tiden kommit på nya idéer för att kunna leva exakt som ni vill själva:)

  Lycka till med allt

 2. Annika K skriver:

  Så skoj att det går så bra för er :)

 3. Helen skriver:

  Minimilönen är $7 i timmen? Herregud, det är ju helt sanslöst lite! Det är ju mindre än vad 14åringar som sommarjobbar får här hemma. Det är ju helt omöjligt att leva ett vettigt liv på… Så lite kan ni ju inte betala någon, det är ju inte en vettig lön, det är att utnyttja folk!

  Ditt förslag om $25 för 1,5-2 timmar är ju bättre, även om det med svenska mått mätt är helt orimligt lite för bildredigeringsjobb.

  • Mysmasken skriver:

   Nej, alltså, jag har hittat nån i Ukraina, där är medellönen $200 i MÅNADEN, så $5 i timmen är rimligtvis väldigt högt för någon där?

   • Helen skriver:

    Jag trodde att det var någon i USA ni hittat… Men då låter det ju som bra betalt för redigeringen.

    Men minimilönen i USA är ju ändå orimlig, även om saker är billigare än här hemma. Det är ju rätt välkänt att nästan ingen kan klara sig på ett heltidsjobb med minimilön, att folk tvingas ta flera jobb och jobbar helt orimliga tider för att få livet att gå ihop.

    • Mysmasken skriver:

     Ja, vi bor ju i en helt okej stad som jag inte skulle klassa som fattig, ändå är över hälften av barnen från såpass fattiga familjer att skolan måste stå för maten på lunchen, och tydligen även står för helgmaten för vissa barn, hur nu det fungerar.

  • Mysmasken skriver:

   Man kan ju inte jämföra lönen här och hemma i Sverige, allting kostar ju to hälften så mycket här.

 4. Elin skriver:

  Övertalning pågår att vi ska flytta till Florida och bli er indier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *