|   4 034   15     37
  Familjen | Vardag

Jag har bloggat lite bakom lås på sistone, och funderar på att låsa bloggen och bara blogga för mig själv. Min enda oro är att jag inte kommer att blogga lika mycket som jag vill när jag inte har några läsare, men å andra sidan verkar bloggar på utdöende. Eller statistiken visar ju på läsare, men det är typ samma 2-3 som kommenterar, och det är klart att kommentarer är lite drivande, men just nu är ju inte skillnaden mellan att ha bloggen öppen och stängd sådär jättestor. Då kan jag lika gärna mejla bilder och sånt till min mamma.

Den som vill fortsätta läsa om oss kanske kan följa mig på Facebook eller nåt. Jag vet inte riktigt? Ska blogga lite mer bakom lås så får jag se hur det känns, men här kommer iallafall bilder från Noëlles kalas idag :)

Fixade så att man kan följa mig på Facebook, alltså inte lägga till mig som vän, utan följa.

Kalaset blev så himla lyckat! Jag struntade i att baka och hålla på som jag brukar. Noëlle ville ha glassbar med alla toppings, så vi fixade ett dussin toppings, olika kola/choklad-såser, vispgrädde, hallon, jordgubb och ananas. Sen köpte jag cupcakes och kakor och det blev så himla bra! Ingen stress alls. Ska definitivt sänka ribban lite på den fronten.

Barnen började trilla in vid 15-tiden, de fick leka lite fritt, kika på barnens rum och sådär. Runt 15.20 satte vi igång med lite lekar.

160403a
Vi lekte hunden och benet. Nicolas kände sig som värsta stora killen! Det var så sött, för när det blev hans tur kurade han ihop sig i mitten, vi gömde benet sade ”Doggie, doggie, where’s your bone?” Han kikade och kisade på barnen från vänster till höger som om han verkligen försökte läsa av dem. Vi alla dog av skratt! 😀 Sen att han inte alls förstod att han skulle krypa fram och skälla på någon, det är en annan femma, haha.

160403b
Min spelevink.

160403c
Under ballongleken blev det till slut bara Trent och Noëlle kvar. Noëlle vann till slut =)

160403d
Trents mamma undersöker vad han valt för toppings på sin glass =)

160403e
Alla barnen utom Nicolas och Eddie.

160403f
Noëlle och Trent tryckte ner sig i Tripp-Trapp-stolarna bara för att få vara med varandra <3

160403g
En av grannungarna :) Noëlle sitter i bakgrunden och tjattrar med Trent.

160403i
Vi satte på lite ”Silentó – Watch Me (Whip/Nae Nae)”, har ni inte den i Sverige? Här kan alla barnen dansen, så roligt!

160403k
Paketöppning! Noëlle fick så många fina saker =)

160403l
Bland annat Play-Doh!

160403n
Alla stora barnen.

160403o
Sen körde vi skattjakt! Jag hade gömt ”guldklimpar” i trädgården som de fick leta efter.

160403p
Sen gällde det att rada upp dem i ordning, vilket de klurade ut. När de sen vände på dem stod det ett meddelande. ”Look in the mailbox.”

160403q
I brevlådan hittade de en karta, ett annat papper som skulle bli lösenordet till någon kassaapparat och en penna.

160403r
De försöker tyda kartan och tyckte att min pool med de två fontänerna såg ut som en spis och rusade in i köket, hahaha! Förklarade att det var poolen, då hittade de rätt.

160403s
På staketet satt ett korsord och när man löste det fick man fram ordet ”trash can”.

160403t
Barnen rusade dit och hittade några frågor som de svarade på och fick fram en 4-sifrig kombination till kassaskåpet som stod nedanför. Däri låg ännu en karta, med en synål som pekade dem mot ballongerna som satt på brevlådan. Där använde de nålen för att göra hål på ballongerna och hittade ännu en ledtråd i en av ballongerna (hann inte få några bilder!) Där stod det ”Want to go fish?” och så var det ett bild på pianotangenter.

160403u
Barnen rusade in och började spela på pianot alla 9 samtidigt, haha. Jag sa att de kanske skulle leta efter nåt och de hittade fiskespöt.

160403v
Sen fick fiska och de tyckte att det var omåttligt kul med ”mannen i havet”. Ingen fick till att det var Noëlle’s pappa, men alla skulle försöka tjuvika på sidan, haha. Fiskedammen var jättepoppis! 

160403x
Några av barnen med lite självdistans fick fiska upp skräp från havetsbotten, men de fick såklart en chans till.

160403y
De fick efter att ha fiskat tre gånger varsin godispåse, varsin blinkande ring och en sån där kul slajmhand.

Kalaset blev som sagt jättelyckat! Dock hade jag bjudit in hela Noëlles klass, 17 stycken henne exkluderad och jag bad dem SMS:a mig om de INTE kunde komma. Endast EN mamma messade mig. Trent, Charlie och Emmylou visste jag skulle komma, för jag har kontakt med deras föräldrar, men det var alltså 13 pers som inte brydde sig om att höra av sig. Jäkligt lågt tycker jag. Även om man inte har tid, råd eller vad det nu är tar det 10 sekunder att slänga iväg ett SMS.
Som tur var så hade jag ju bestämt mig för att planera att det skulle komma 20 ungar, och om det inte gjorde det så gjorde det inget. Så det blev helt perfekt antal! =)

15
 4 034   15     37

37 svar på Noëlles sexårskalas!

 1. Gunvor A S skriver:

  Härliga foton från kalaset.
  Jag förstår hur du känner men jag tycker att det skulle vara jättetrist om du slutade blogga. Jag har följt dig sedan din tid som stämpeldesigner/-företagare (men är urdålig på att kommentera) och älskar blandningen här.

 2. Emma skriver:

  Är dålig på att kommentera, sorry. Jag har följt din blogg sen Noelle var ca 1 år, och det skulle vara riktigt tråkigt om du slutade blogga. Sen har jag inte facebook och kan inte följa där.

  Kalaset såg riktigt roligt ut. =)

 3. Laila skriver:

  Jag älskar att läsa dina inlägg men jag kommenterar aldrig, jag har också följt dig i massa år :)

 4. Johanna skriver:

  Håller med Gunvor, har också följt dig sen jag fann din blogg via scrappbookingen! Jag har själv inte facebook och det har varit ett nöje att få följa er familj från resans början till var ni är idag! I både sorg och lycka!

  Men väljer du att sluta blogga, kommer jag givetvis förstå dig! Men saknad kommer du vara!

 5. Johanna skriver:

  Kalaset såg jättemysigt och kul ut! :-)

  Jag har läst din blogg sedan tiden innan Milo föddes och jag skulle tycka det var jättetråkigt om du slutade att blogga. Jag vet att jag extremt sällan kommenterar men jag är inne varenda dag för att se om du gjort något nytt inlägg. Hoppas du fortsätter för jag älskar verkligen blandningen på allt du skriver, stort som smått! kram! :-)

 6. Vilket härligt kalas! 😀 😀 😀
  Har följt dig under flera år, inte slaviskt, men läser ikapp. Hittade din blogg av en slump och satt i timmar och läste igenom den från början.. Jag är också en person som är SÄMST på att kommentera, men läser. Följer dig nu på facebook ifall du skulle låsa bloggen. Gillar att följa ditt härliga liv :)

 7. Jenny skriver:

  Vilken rolig lek!

  Jag läser med nöje varje gång du uppdaterar och tycker det vore tråkigt om du låste bloggen för jag använder inte facebook.

 8. Sofie skriver:

  Jag har flöjt din blogg i flera år men sällan jag skriver en kommentar. Kommer sakna att läsa den om du låser den. Tråkigt med föräldrar som inte kan höra av sig

 9. Sofia skriver:

  Har nu läst din blogg i två år och skulle tycka det var jättetråkigt om du la ner bloggen… Gillar blandningen i inläggen och suckar lite drömmande om att en dag få förmånen att skapa sig ett liv i USA. Om inte förr så flyttar jag till Florida som pensionär.
  (Hoppas i alla fall 😀) Har heller inte Facebook.

 10. Natalie skriver:

  Jag läser ofta din blogg och jag tycker att det vore tråkigt om du låste den :) Det är spännande att följa dig och din familj!

 11. Nina skriver:

  Hei! Jeg har fulgt bloggen din i mange år. Er vel egentlig omtrent den eneste jeg fortsatt følger. Synd om du stenger den, men forstår deg. Har likt veldig godt å følge deg og familien din. Har ikke vært så flink til å kommentere.

 12. Husvagnsfamiljen skriver:

  O vilket härligt kalas Noelle fick. Du är så fantastisk till att fixa o trixa o få till det. Om man bara hade haft hälften av den energin. Bloggen, förstår hur du tänker. Jag läser nog din blogg var dag men kommenterar betydligt mindre. Synd om du lägger ner men som sagt jag förstår dig.

 13. Malin skriver:

  Hoppas du fortsätter att blogga! Har läst din blogg i flera år nu och gillar den. Är dock sämst på att kommentera, ska absolut bättra mig.

 14. Viktoria skriver:

  Härligt kalas, många roliga idéer fick jag där.
  Blogga skall man göra för sin egen skull oavsett om det är låst eller öppet, klart feedback är viktigt. Din blogg är den enda som jag slaviskt kollar även om jag emellanåt blivit lite provocerad och förbannad :) ha ha även om det var länge sedan nu.
  Älskar speciellt dina familjebilder, att se vad ni hiittar på, hur saker funkar och att följa ert företag växa.
  När du haft låsta inlägg som man kan be om att få lösen för har jag aldrig gjort det, bara då som det känns som jag är nyfiken och snokar. Konstigt men så känner jag mig då.
  Det är viktigt att du gör det du gör för din skull.
  Jag skulle sakna dig om du försvann.

 15. Sandra H skriver:

  Jag är också dålig på att kommentera men jag älskar din blogg. Hoppas på att du fortsätter.

 16. Mikaela skriver:

  Nej vad tråkigt, har följt din blogg i ca ett halvår nu och jag är verkligen sämst på att kommentera. Men tycker det är så kul att läsa om andra med barn som också bor i Florida och vad ni hittar på här! Vi måste få till ett möte snart!!

 17. Linda skriver:

  Hej

  Jag har nog sammantaget skrivit ca 3-4 kommentarer på 6 år. Jag är verkligen inte bra på att kommentera. Men jag älskar att läsa din blogg.
  Jag har en son som är född i maj 2010 och har följd er sedan straxt innan Nöelle föddes (eller straxt efter, kommer inte ihåg :-) )
  Jag har även två äldre barn, födda 2004 och 2006.
  Vi har många lika värdering (inte i allt :-P, men i mkt)

  Jag förstår såklart om du inte längre vill blogga för oss ”smygläsare” men jag personligen skulle tycka det var mycket tråkigt om du helt låste din blogg.

  Jag ska försöka bättra mig på kommentarsfronten, om det nu kan hjälpa 😉

  Kram Linda

 18. Ida skriver:

  Jag har aldrig kommenterat men har följt din blogg och ert äventyr med husvagnen och nu i USA sedan 2011. När jag började läsa hade jag inga barn och nu är jag själv mamma och känner igen mig mer och mer i det du skriver. Du är så fantastiskt duktig på att fotografera. Vore jättetråkigt om du slutade blogga… :(

 19. Emma skriver:

  Först, fantastiskt kalas! Ungarna måste haft det superkul! Förstår att du känner att du inte satsade lika hårt som vanligt men du är ju ändå så himla påhittig så det räcker. Önskar att jag var lika finurlig som du.
  Så det andra då… Känns som att jag alltid skriver en ursäktande kommentar när du fint hintar om att det inte är så roligt när så få kommenterar. Jag vet inte varför jag inte skriver så mycket. För jag älskar sin blogg! Tror jag följt sen innan Noëlle föddes. Eller om jag hittade dig precis efter och läste om tiden innan? Hursom är det ju ca 6 år! (Vet att du någon gång tidigare kollat hut mycket man kommenterat genom åren, typ i samband med att du gav ut lösenord kanske? Min statistik var nog extremt oimponerande då) Men det är en av sakerna jag älskar med dig och som jag önskar att jag kunde ta efter. Att du bestämmer dig för något och sen GÖR du det. Jag är en typisk sån som tänker att jag ska göra saker (kommentera mer i bloggar ;), diska?, ringa den där vännen för den där fikan vi pratat om varje gång vi springer på varann?) En tvättäkta prokrastinerare. Sen att jag inte blivit mer som du på all denna tid är kanske mer ett argument för att du lika gärna kan stänga bloggen för all inspiration verkar ju ändå inte bita på mig. 😉 En annan del i de uteblivna kommentarerna är väl någon konstig känsla av att jag inte ”borde” kommentera för att jag inte känner er. Att det blir något fake-igt med det? Men det är ju bara en känsla hos mig.
  Hur som, jag älskar din blogg och er historia! Din blogg är verklige den enda jag bryr mig om och hoppas ska finnas i mitt flöde på bloglovin. Nu när det varit glest ett tag har jag tröstat mig med att det säkert är för att din mamma är där och du då inte fått tid men att det skulle komma uppdateringar om vad ni hittat på i efterhand. Det är ju nästan som att följa en serie, eller läsa en bok? Man blir nyfiken på hur ni har det helt enkelt.
  Hur du än gör vet jag att du gör det som känns bäst för dig!
  Allt gott, kram!

 20. Sandra skriver:

  En till här som sällan kommenterar men ofta läser…
  Min dotter som är född i december 2010 tycker det är jättespännande att läsa om Noëlle fast vete sjutton om jag törs låta henne läsa om kalaset, då vill hon ha ett likadant 😉

 21. Sonja skriver:

  Härligt kalas Noelle fick och hon måste ha varit så nöjd med sin dag. Hunden och benet väcker gamla minnen hos mig, det lekte vi ofta med barnen.
  Tråkigt om du slutar blogga men förstår dig. Jag halkade in från Motivet innan Noelle föddes. Din blogg den enda jag följer och känner igen mycket hur det är att inte bo i det land man är född och uppväxt i 😉

 22. Annika K skriver:

  Vilket härligt kalas! Älskar skattkartor 😛
  Fy så djäkla dåligt att inte kunna höra av sig till er om man inte kunde komma :/ Tycker sånt är rens hyfs att man gör.

  Hoppas också på att din blogg blir kvar. Även om bloggar är utdöende ( sägs det).. så gillar jag iaf att läsa din o andras bloggar :)

 23. Ammi skriver:

  Tråkigt om du skulle sluta blogga. Är princip inne varje dag och tittar om du skrivit något nytt. Att följa dig och din familj är både roligt och spännande, smått som stort.

  Dock är jag nog sämst att kommentera….. Ni är en helt underbar familj att följa 😀

 24. Sandra P skriver:

  Som så många andra skriver är jag också en som kikar in mycket ofta men som är riktigt dålig på att kommentera.. Emma som skrev några kommentarer ovanför satte ord på något jag också känt men inte reflekterat över förrän nu, att det finns ”en konstig känsla av att jag inte ”borde” kommentera för att jag inte känner er”. Har följt din blogg väldigt länge och tycker det är så intressant att läsa om ert liv i USA. Sen har jag en dröm om att någon gång kanske arbeta som översättare eller ha det som ”hobby” och tycker det är jättespännande när du skrivit/berättat lite om det i inlägg.
  Förstår absolut att det inte kan vara lika kul att skriva utan respons eller att man vill ha det privat, men håller tummarna att du vill fortsätta blogga öppet :)

  Kalaset ser ut att ha varit jättekul! 😀 Roligt med skattjakten.

 25. Karolina skriver:

  Jag tycker också, som många andra, att det skulle vara tråkigt om du låste bloggen. Tycker att det är jätteroligt att få följa er familj! Du skriver så bra och tar så många fina bilder :)

 26. Ina skriver:

  Vad tråkigt om du slutar! Jag har flöjt din blogg i några år nu och tycker du och din man är såna inspirationskällor till att vara med era barn så mycket som möjligt, tänk om alla föräldrar tänkte så!

  Häls. Ina

 27. Cathrine skriver:

  Jag förstår om du överväger att blogga mer privat. Du har varit otroligt generös med att dela med dig av ert liv och det har varit fantastiskt roligt att följa er. Att dessutom få chans att säga ett snabbt hej till er ”live” i november gjorde det ännu mer kul!
  Jag har lagt in mig som följare på fb – hoppas att det är ok vore kul att kunna följa er där istället om det blir så.
  Vi tittar på att kunna åka tillbaka på semester inom något år och en tanke hos oss har varit att kanske kunna anlita dig för några familje foton i så fall – om du fortfarande tar såna uppdrag då. Är så förtjust i dina foton!

 28. Therese skriver:

  Jag har skrivit världens längsta kommentar om hur jag skulle sakna bloggen och att få följa dig och din underbara familj i vardagen, men internet raderade kommentaren när jag försökte publicera och givetvis hade jag inte sparat då det funkat klockrent det senaste.
  Men både jag och sonen som tycker om att titta på bilder av barnen skulle verkligen sakna er. Jag är inne och läser ofta, även om jag kanske är lite dålig på att kommentera.
  Nu är jag ju redan vän med dig på facebook så vi kommer väl följas åt ändå, men jag skulle verkligen sakna bloggen om den försvann. Älskar dina tips och påhittigheter!

 29. My skriver:

  Åh, så tråkigt att du funderar på att blogga bakom lås. Är otroligt dålig på att kommentera men jag läser och ibland tar det lite tid innan jag hinner med men då läser jag alltid ikapp varenda inlägg! 😀

 30. Gunilla skriver:

  Liksom så många andra är jag dålig på att kommentera. Jag var rätt flitig ett tag, men nu är det så mkt omkring mig att jag inte hinner så ofta som jag skulle vilja.

  Jag läser dessutom en hel del via telefonen och då är det så jobbigt och drygt att kommentera (jag kör med ett finger på telefonen när jag ska kommentera), men jag älskar oxå att följa med och se alla dina/era fina bilder.

  Men framför allt älskar jag att du är så generös med vardagsbilderna. Jag hittade din blogg när du höll på med Motivet – o jag önskar verkligen att du skulle ta upp att göra fina stämplar igen! :)- så det är ju ett bra tag nu. :)

 31. Thereza skriver:

  Vilket fint kalas! 😀
  Älskade skattjakten! Jag är också en sån som måste sänka ribban och inte stressa ihjäl mig innan, ibland går ju köpessaker lika bra, hehe 😉

  Jättetråkigt att höra att du kanske kommer låsa bloggen :( Men jag förstår dig.
  Jag hittade din blogg strax innan du blev gravid med Milo om jag inte minns fel och den är faktiskt den enda jag fortfarande följer och läser ikapp om jag missat några inlägg. Tack för att vi fått följa din fina familj på er resa så här länge! <3 Kommer sakna er om du bestämmer dig för att sluta blogga öppet men fortsätter gärna följa dig på Facebook isåfall :)

 32. Frida skriver:

  Det vore hemskt tråkigt om du börjar blogga bakom stängda dörrar 😓

 33. Karin b skriver:

  Gör det som känns rätt för dig! Personligen kommer jag att sakna din blogg då det är den enda jag ff läser. Har följt dig i en evighet känns det som.

 34. Oscar skriver:

  Har du lämnat bloggen? Jag tänkte svara på din fråga om att flytta till US. =)

  Ha det great.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *