|   1 204   15     15
  Vardag

Vår svarta, fyrkantiga gamla Volvo håller på att ge upp. Det är växellådan. Vi hade ju lite bråttom med en ny bil för 1,5 år sen när Greg började behöva åka iväg på fotouppdrag, och hade ingen stor budget, så vi köpte ju den för typ 12 000 kr. Den har gjort sitt :) Den

Idag åkte vi iväg och köpte en ny bil och jag är såå glad! Det är en manuell, alltså med växelspak. Det är ju väldigt ovanligt här för ingen kan köra annat än automat. Sååå kul!
Tog den på en liten testrunda och blev kär. Så nu har vi ny bil och ska försöka sälja bort Volvon. Hoppas få 4 000 kr för den kanske.

På vägen hem stannade vi på Chick-Fil-A för lunch och jag föreslog snabbt att jag skulle trycka i mig min mat och skynda hem (i nya bilen) för att hinna hämta Noëlle. ”Jag visste att du skulle säga det”, sa Greg, som blev kvar med barnen och gamla bilen. Hahaha.

Sååå roligt. Det var alldeles för länge sen nu.

160426a
SEXIG VA!? 2006 Volvo S40

15
 1 204   15     15
  

15 svar på En ny Volvo!

 1. Mamma skriver:

  Äntligen!

  Nu kan jag köra rally när jag kommer :)

  Jag gillar verkligen inte att köra automat. Det är gubbgöra 😀

  Jag kör CG:s bil ibland och den är som ett spjut ”trots” att det är en automat, men det roliga i bilkörningen försvinner. Jag blev så lycklig när jag fick tillbaka min bil i helgen. Sebastian hade fått låna den eftersom det var problem med hans bil.

  Jag bara log hela vägen till K-berg när jag körde igår och kände mig fri som en fågel. Som tur var kom jag ihåg fartkamerorna 😉

  Kram! Så roligt att ni fick tag på en så pass fin bil :)

 2. Helen skriver:

  Ah, att köra bil på riktigt! Har kört automatare några gånger, men det är ju inte att köra på riktigt, det är mer som att köra radiobil… Men när vi var i Skottland är jag faktiskt glad att vi valde att hyra en automatare, att sitta på fel sida i bilen och köra på fel sida av vägen på supersmala slingervägar var fullt tillräckligt att koncentrera sig på, att växla med fel hand hade nog blivit en grej för mycket!
  Min sambo yrar ibland om att vi ska ha automatare ”för det verkar ju så himla smidigt”, men jag tvärvägrar. Nu håller han på att ta körkort, så jag har bestämt sagt ifrån att minst de närmsta tre-fem åren är det manuell växellåda som gäller så att han får in det ordentligt. Vi kör ju inte så mycket till vardags, vi pendlar med tåg till jobb och högskola, så det kommer ju att ta ett tag för honom att bli ordentligt varm i kläderna. Och han ska banne mig lära sig köra bil på riktigt innan jag ens tänker diskutera att skaffa en automatare. :)

 3. Johanna skriver:

  Grattis till en härlig bil! Har själv en V50 från 2006, so vi köpte helt ny. Den går som en dröm, trots 10 år och 15000 mil på nacken.

  • Mysmasken skriver:

   Den här har 23 000 mil =) Men det verkar inte vara några problem. Eller jo – tutan och cruise control fungerar inte, så Greg misstänker att hela ratten ligger nere och då även airbag, så vi ska ta tillbaka den och få det fixat.

 4. CG skriver:

  Kul. :-)
  Fick du med vinterdäck på aluminium fälg, eller köper du det till hösten?
  Har för mig att du missade det förra gången.

 5. Thereza skriver:

  Åh, ja, automat är såå tråkigt att köra! :p
  Jag tycker just den där modellen av Volvo S40/S60/S80 är den snyggaste också!

 6. Sandra skriver:

  Tycker det är svårt att köra automatare, framförallt så saknar jag kopplingen 😀 Här ute står 2 st Volvo V70, vad annars när man har stora hundar. Men vore det inte för hundarna kunde jag lätt tänka mig en S40 eller en gullig C30.

 7. Susanna Maria skriver:

  Wow, så kul med ny bil! Grattis 😀

 8. Elin skriver:

  Hej! Vill tacka för en riktig bra blogg! Tycker det är så roligt att läsa om ert liv i USA, det är min dröm att flytta dit! Kom bara att tänka på en sak här i Sverige kan man ju välja att bara ta automat körkort tex, men hos er hur funkar det? Får man köra manuell fast man bara kört automat innan? Mvh Elin

  • Mysmasken skriver:

   Japp, helt huller om buller. Man får även köra upp i sin egen bil, som man är van vid. Därför förare här är så sjukt mycket sämre tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *