|   671   9     8
  Vardag

Gud, Nicolas är så rolig. Han är blöjfri sen i tisdags. Definitivt mitt svåraste barn att potträna. De andra två har jag lett till toaletten vid 00-01 innan jag lagt mig, de har snällt gått och kissat och sen gått och lagt sig igen. Inte Nicolas. Han blir skitförbannad, skriker och vägrar kissa. Så jag har tvättat lakanen varje morgon sen i tisdags. Jag vägrar att hålla på med nattblöjor och sånt, utan bestämmer bara att vi är färdiga. På dagarna håller han sig till max en olycka typ. I morse vaknade han för första gången torr, woohooo! Och till åtta sov barnen också 😀

Jo, just det, så när han gått och bajsat (för att det var lite svårare) på toaletten har han fått belöning i form av en klubba. Igår kom han ut och sade att han bajsat på toaletten och ville ha sin klubba. ”Men oj, jag måste ju torka dig. Gå och sätt dig på toaletten igen.” Jag kommer in där och det finns inget bajs i toaletten (han hade spolat bort det påstådda beviset) och absolut inte ett enda spår av att han bajsat när jag torkade.
Vi kom ut igen och jag frågade honom om han verkligen hade bajsat? Han rullade ögonen lite och tittade ner till höger och svarade ja, men kunde inte möta min blick. Jag sa åt Greg att fråga honom, och han kunde inte heller möta Gregs blick men sa att han ville ha en klubba.
Jag och Greg höll på att dö av skratt inombords. 2,5 år och försöker blåsa oss för att få en klubba!? Han är inte dum.

Mamma berättade ju hur han fuskade när de spelade spel också. Han försöker slå den färgen han behöver… lol.

Vad ska det bli av den här ungen? Hahaha! <3

9
 671   9     8

8 svar på Nicolas ljuger för mig

 1. Mamma skriver:

  När du berättade i telefon skrattade jag och nu skrattar jag ännu mer.

  Som jag skrev i en tidigare kommentar är Nicolas det roligaste lilla människobarn jag har träffat 😀

  Nu vill jag ju inte uppmana till fusk och lögn, men jag har svårt att moralisera när det kommer från en två-åring 😀

  Speciellt den här lille två-åringen … han är liksom så ärligt närvarande i sitt uppsåt 😀

  Han har bestämt att han vill ha en klubba och ni har gett honom medlet att lyckas 😀

  En bajs = en klubba … Hur svårt kan det vara ? Klart man säger att det har kommit bajs. Vem skall liksom bevisa motsatsen? Bajset är ju nerspolat!

  Haha … jag tror att an måste ha träffat Nicolas för att förstå hur roligt det här är 😀

 2. Vicki skriver:

  Haha min brorson gjorde nästan likadant… Han gick och klämde ut lite bajs för att han var sugen på en liten godisbit. Till sin kusin sa han: ”kom så bajsar vi så får vi godis!”

 3. Dixie skriver:

  Haha! Det är så skönt när dom försöker manipulera 😀
  Ang nattorhet styrs det av ett hormon, så det är inget dom styr över själva. Nu är uppenbarligen N bestämd och vill inte varför olyckor såklart kan hända, ville bara säga att det inte alltid är att bara bestämma sig (när det gäller nattorhet). Skönt att slippa blöjor, har varit en av dom lyckligaste stunderna i mitt liv när mina slutat (vid 2år) haha

  • Mysmasken skriver:

   Tja, Han har inte gått en natt med torr blöja som Milo gjorde när vi slutade. Första fem dagarna kissade han varje natt, men senaste två dagarna har han vaknat torr. Han lär sig ju att hålla sig, eftersom det redan går 2-3 timmar mellan toalettbesöken. Det måste ju överföras på nattbesöken också.

   • Dixie skriver:

    Absolut, menar bara att ibland finns inte dom fysiologiska förutsättningarna för att det ska funka på natten, att det hormon som ser till att det inte produceras urin, inte finns i tillräcklig mängd. Fast det har du säkert koll på, och inte minst har du ju koll på N.
    Vår första var nattorr från 20månader, den andra blev nattorr samma natt vi tog bort blöjan på dagen (strax innan 2år) medans deras ena kusin hade nattblöja sista gången som 6.5åring och den andra som nästan 6åring.

    • Mysmasken skriver:

     Nej, hade faktiskt ingen aning. Bara hört om barn med andra bakomliggande problem hemma eller i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *