|   1 318   7     10
  Tyckmycken

Ni har väl inte missat vad som hänt. En halvtimme bort bara. Folk är ganska skärrade här. Mina svenska bögkompisar i Orlando har varit på det där stället många gånger. Tack och lov var de inte där igår. Hur kan någon hata homosexuella så mycket? Två lyckliga människor som kysser varandra? :(

Allt är så jäkla sjukt. Folk försöker komma tillsammans och hjälpa där hjälp behövs. Det är 7 timmar kö för att ge blod, folk står ute i solen…

Mållös.

7
 1 318   7     10
  

10 svar på Värsta masskjutningen i USA:s historia

 1. Helen skriver:

  Ja, vi har hört och läst om det här hemma. Så fruktansvärt! Jag förstår inte heller hur man kan hata på det viset, och hata något som ju inte alls påverkar en själv. Helt ofattbart. Och så oändligt sorgligt!

 2. Anna, Gbg skriver:

  Ja, fy, så hemskt :-( Läskigt när det sker på så nära håll från er!

 3. Nina skriver:

  Obehagligt det måste kännas med ett IS terrordåd så himla nära inpå?! 😯 en halvtimme bort. Det är ju inte heller bara EN galning utan han är delaktig i ett helt nätverk.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-attentatet-ett-terrorbrott-och-hatbrott/

 4. Annika K skriver:

  Ja vi har också hört.
  Vidrigt!

  <3

 5. Gunilla skriver:

  Förstår inte hur man kan vara så hjäent..

  Kärlek är kärlek, oavsett om det är lika kön ell olika kön.

  Det måste vara väldigt jobbigt att ha det så nära inpå. O vad säger barnen? Kramar till er alla

  • Mysmasken skriver:

   Barnen är lyckligt ovetande. Tycker att det är jobbigt nog att de har lockdownövningar i skolan, där de måste gömma sig i skrubben och vara tysta och sådär… =/

 6. Anna-ulrika skriver:

  Ändå bra med övningar . I Sverige har vi NOLL beredskap numera ..

 7. Mamma skriver:

  Jag håller med Anna-Ulrika om att det är bra med övningar. Den som är förberedd har större chans att överleva.

  Det borde vara obligatorisk med övningar för barn och ungdomar även i Sverige när det gäller hur man bör bete sig om skolan blir attackerad. Det kan ske på liknande sätt som med brandlarmsövningar med den skillnaden att man inte samlas på skolgården, utan istället stänger in sig och låser klassrummet eller försöker gömma sig om man befinner sig i korridorer eller andra utrymmen.

  Inte bara på förskolor, grundskolor och gymnasieskolor, utan även på universitet och högskolor.

  Barn och ungdomar skulle även tränas i att tänka på att titta efter nödutgångar osv. i det offentliga rummet t.ex. i biosalonger, i varuhus och köpcentrum.

  Utöver detta vore det inte fel med basala överlevnadskurser i skolans regi. Förr var många barn och ungdomar med i scouterna där de fick lära sig vad som kunde ätas i naturens rika skafferi eller hur man höll sig varm och torr om man gick vilse osv.

  I takt med ett större utbud av aktiviteter idag än, låt säga på 1960-talet, är det troligtvis färre som är med i Scouterna numera. Enligt hemsida är det bara ca 63 000 scouter i Sverige.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, låt terroristerna vinna, låt dem sätta skräcken i er tills ni är så rädda att ni inte vågar leva. Låter underbart! Tack och lov fick jag leva livet när jag var liten, jag fick leka helt obrydd, jag behövde inte gå runt och oroa mig för att någon skulle komma in och attackera mig med automatvapen och att jag skulle behöva lära mig att låsa in mig i en garderob. Tack och lov!
   Brandövningarna var skräckinjagande nog som liten. En brand är ändå ganska ”förutsägbar”, och om det händer så kan det vara bra att lära sig ”stop, drop, roll” eller att man ska krypa ut. Men en galen massmördare kan ingen planera hur man ska värja sig mot. Dessutom är risken minimal här i USA att det skulle drabba just vår skola. Risken att vi krockar med bilen är mycket, mycket större.

 8. Mamma skriver:

  Ja, du Stephanie, mycket vatten har runnit under broarna sedan du var liten.

  Det kanske mest iögonenfallande är islams utbredning i Sverige och i resten av Europa. Jag har inte för avsikt att utbreda mig om hur de går till väga för att överta våra länder , de olika stadierna och hur de får ljuga för att lyckas. Det finns att läsa i litteraturen och på nätet.

  Lite historia är dock på sin plats.

  Morerna intog och höll Spanien (Iberiska halvön) och södra Frankrike i över 600 år tills man äntligen lyckades fördriva dem på 1300-talet. Morerna är beteckningen på muslimer från Nordafrika. Allt sedan dess har européerna försökt hålla morerna borta från Europa.

  Så, ja du fick leva livet och du behövde inte bry dig. Du hade det bra du. När du var liten fanns det inte så många muslimer i Sverige och de som fanns spelade det muslimska spelet att de inordnade sig. Vilket är en lögn i sig. De gör det som i ett led i att överta vårt land och resten av Europa när de är tillräckligt många.

  Du kan håna oss som är rädda för terrorister, men den som inte är rädd för terrorister (muslimer) idag
  har inte läst av världsläget och kommer att vakna upp till en brysk verklighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *