|   2 067   9     17
  Livet i exil | På resande fot | Vardag

Har lite småpanik inför resan. Bara ett par veckor kvar nu!! Iiihh, vi är så excited.
Jag älskar min lillkille, men han är definitivt ett sånt där barn man inte vill hamna bredvid på en långflygning. Eller bakom eller framför för den delen =(
När jag bokade i september tänkte jag att han nästan skulle vara tre år gammal när vi åker och att han skulle ha mognat, men, njae…nej.

Anyways, sitter och tittar på deras träningsoveraller från i vintras, och de är ju i minsta laget… Tycker att det är svårt på flygplan, för det kan vara riktigt kallt, och då mår ju ingen bra. Eller så är det för varmt. Kanske att jag ska låta dem åka i pyjamas? Pyjamas och Crocs. Lätta skor att få på och av. Har lite småpanik över att gå igenom security. Funderar på att lägga laptop och kamera och allt i resväskorna, så att jag slipper släpa på det? Men känns lite osäkert. Mycket panik just nu och många listor som skrivs.

9
 2 067   9     17
  

17 svar på Småpanik inför resan

 1. Helen skriver:

  Oj, jag förstår paniken. Långflygning med tre små är ett rätt mastigt projekt att ta sig an. Jag är djupt imponerad av att ni gör det!
  Angående kläder tror jag att lager är grejen. Flygplan tenderar ju att vara antingen iskalla eller tropiskt varma. T-shirt och mjukisbyxor och en tjockare tröja/hoodie att ta av och på efter temperaturen tror jag är ett bra koncept. Är det kallt brukar jag tycka det är skönt med ett par tjocka strumpor att ta på, det hjälper mycket men tar liten plats i handbagaget.
  Säkerhetskontrollen hade jag nog gjort så här: först du och pojkarna, en väska som inte har något som ska packas ur, då kan du koncentrera dig på att hjälpa killarna. Sen Noëlle som kan få vara stor och klara sig själv (nästan i alla fall) och sist Greg med all teknik, då har han lite tid på sig att packa ur väskan/väskorna och kan hjälpa Noëlle lite också. Det kanske kan funka?
  Lycka till med resan, det kommer säkert att gå bra!

  • Mysmasken skriver:

   Problemet är att jag flyger dit helt själv med barnen :(
   Känns verkligen som att det skulle vara oändligt mycket enklare att packa dator och kamera och tre objektiv i resväskan.

   • Helen skriver:

    Jisses, ensam med tre barn! Då förstår jag verkligen paniken! Oj, det kräver sin kvinna att ro i land det projektet… Då hade jag nog checkat in tekniken så att koncentrationen kan vara på barnen.

   • Oscar skriver:

    Ring flygplatsen och fråga om de har ”nanny-hjälp”. Då kan du få hjälp av någon som följer med er ända fram till dess att ni går ombord. Ofta kan ni då även få boarda först, och slippa stå i kön. Samma hjälp kan du evt få här i Sverige. Be mamma kolla.

    Vissa flygplatser har också en ”fast-lane” genom security för de som kommer med barn (och guldkort…).

    Så var det förr iaf, vet ej om sådant finns kvar nu i besparingarnas sekel.

    Kanske går det iaf att låna en tvillingbarnvagn som killarna kan sitta i?

    Om du packar ner utrustningen i det bagage du checkar in, så kan du fråga om de har en ”fragile-lapp” att sätta på väskan. Det brukar finnas en counter för specialbagage där du kan fråga (eller du måste ju ringa först så klart, men det är väl vid en sådan du kommer att lämna in väskan antar jag). Då slipper du problem med att någon lastare skickar väskan två meter rakt ner i plattan.

    Det kommer att gå bra. =)

    • Mysmasken skriver:

     Ingen fast lane i Orlando, och flyger med Norwegian, så de boardard säkert den som har betalat mest, först. Sist flög vi med Delta eller nåt, och vi fick inte pre-boarda, trots att vi hade barn.

 2. Mamma skriver:

  Pyjamas är nog skönt, men om det blir varmt är det svårt att ”växla ner”.
  ”Plagg på plagg” kanske är ett bättre sätt att temperera sig på. Barnen får både kudde och filt på planet. Ta med en tunn mössa åt dem som de kan rulla ner över ögonen när de sover. Den fyller då två funktioner. Det blir mörkt och den ger värme.

  I Sverige är det inte ovanligt med mössa mitt i sommaren. Om du inte hittar en att köpa kan du sy eller virka/sticka.

  Jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra med Nicolas. När han ställs inför ”allvar” tror jag att han skärper till sig. Han är en liten smart rackare med känslorna på rätt ställe 😄

  Jag lägger in lite varma plädar i bilen, åt dem, beroende på väder.

 3. Mamma skriver:

  Du behöver inte vara orolig. Ta du din tid för att packa upp kamera, laptop osv. och lägg på bandet i lådor i vanliga tullkontrollen. Tänk inte ens att du skall lägga dessa i bagaget, där de kan fara illa.

  Personalen i tullen är utbildade att ta hand om barn i din situation. Du ber dem bara att hålla ett öga på dem. No problems!

  Det kommer att gå jättebra med allting!

  • Mysmasken skriver:

   Är inte orolig att de ska gå sönder – de är ju inlindade och sådär. De har ju skickats till mig utan problem. Men att bära extra 10-15 kg på ryggen när jag måste böja mig ner och lyfta upp en trotsig Nicolas, fy :(

 4. Gunvor A S skriver:

  Själv skulle jag aldrig våga packa kameran och objektiven m m i bagaget, men jag förstår ditt dilemma. I säkerhetskontrollen brukar jag få packa ur kameran ur väskan innan genomlysningen. Ett tips om du ändå överväger det: kolla med försäkringsbolaget så att din försäkring gäller för ditt val!

 5. Annika K skriver:

  Kolla med försäkringsbolaget vad som är oki.
  Linda in allt i bubbelplast o ner i packningen.
  Jag förstår att du inte vill ha mer än nödvändigt att bära på.

  Krraaaaaaaaaaaaam

  • Mysmasken skriver:

   Känns som att det är ersättningsbart, med eller utan försäkring. My sanity?! Not so much. Heh.

 6. Gunilla skriver:

  Tuff resa med tre yngre barn och all packning. Lager på lager i planet låter som en bra idé och smart med både tunn mössa (att få det lite mörkare) och framför allt lite tjockare strumpor.

  Nu känner jag inte era barn, men det är ju en ny situation så jag tror – hoppas – att dom är lite tagna av situations allvar och allt som händer omkring dom. Men framför allt så får du nog låta det ta den tid det tar. ♥

 7. Marie skriver:

  Det kommer gå hur bra som helst. Barnen är ju ”stora”, inga bebisar liksom. Jag har gjort den resan flera gånger själv med fyra barn, och aldrig haft problem. På Norweigan så får ban familjer gå på först, iallafall när vi åkte för två veckor sedan. Det jag gjorde när barnen var mindre var att göra upp ramsor som rimmade om vad vi skulle göra näst, så de hela tiden liksom visste att nu kommer maten, sedan sova och så pass och så mormor och morfar.

  Jag tycker att alla var så snälla och hjälpsamma när man gick genom security och vi gjorde det mer som en lek.

  Ingen fara, detta fixar du lätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *