|   673   8     10
  På resande fot

Hade ingen aning om att Milo var åksjuk, förrän vi kom till Sverige. En dag i början när vi hälsade på en kompis i Nora visade det sig första gången. Vi kom fram, och han bara stövlade rakt in, hittade en säng och lade sig där, alldeles likblek i ansiktet. Vägen till Nora är ju ganska illa, tänkte jag och ändrade mitt sätt att köra.

Utan vidare tanke på det åkte vi och hämtade Greg på Arlanda förra söndagen och han började må illa redan efter en halvtimme och satt sedan redo med en påse i två timmar. Stackarn.

Läste på om Postafen, som är halvt piller från 6 år, men läste att många läkare rekommenderar ett kvarts piller från 2 eller 4 år eller vad det var, så vi körde på det. Han hade inte tillstymmelse till åksjuka under alla 30 timmar i bilen när vi var i Norge! Helt fantastiskt 😀

Igår åkte vi och träffade Elin79 i Nora och jag glömde pillret. Det är bara en halvtimme till Nora, men visst sjutton började han må illa igen. Stackars liten!

Kanontrevligt att träffa Elin igen! Hon och jag lärde känna varandra på scraptiden och har hörts av sen dess.

8
 673   8     10

10 svar på Åksjuka

 1. Anna, Gbg skriver:

  Det kanske jag skulle prova till vår yngsta, han blir illamående och får ont i magen när vi kör lite längre på vägar som inte är motorväg…. Antar att det är svängarna och den lite mer guppiga karaktären på vägarna som gör det.

 2. Maria skriver:

  Kan intyga att Postafen fungerar vid all typ av åksjuka. Dottern har blivit flygsjuk och fixar det galant numera och även vid bilåkning. Körde över 600mil i USA i somras och det hade aldrig gått utan Postafen.

 3. Annika K skriver:

  Postafen är toppen.
  Det tar jag när jag flyger

  • Mysmasken skriver:

   Bra att veta. Miko hade lite panik när vi flög när han var två, men som tur var gick det bra nu. Men det kan ju vända igen.

 4. Elin skriver:

  Kul att se er med! Kikade i din blogg när det var jag var och hälsade på er. Känns så länge sen… Och det var det ju med. Oktober 2008. =) 8 år sen! Haha! Galet. Hade vi aldrig setts innan jag åkte över Atlanten för att hälsa på dig eller möttes vi i Stockholm innan? Jag minns inte.

 5. Anna skriver:

  Postafen gör även att man blir trött och dåsig, så det är en pluseffekt när man flyger, man slumrar så gott på planet. 😉

  • Mysmasken skriver:

   Tack och lov fick Milo inga av de sidoeffekterna. Däremot tog ju jag Postafen när jag var gravid med honom i Sverige och det inge fanns riktiga piller mot morning sickness här, men jag blev helt sjukt deprimerad och det tog ett tag innan jag kom på vad det var. Fick sluta illa kvickt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *