|   1 912   4     6
  Tyckmycken

Som ni vet har vi sjukt dåligt med pengar till skolan här i USA. Krig och andra tråkigheter prioriteras. Då får man ta saken i egna händer. Lärar- och föräldraorganisationen (PTO – Parent/Teacher organization) står för alla insamlingar. Det är tredje året vi kör just den här.
Det funkar som så att barnen ska springa totalt 1 mile (1,6 km), och det har då räknats ut att det är 35 varv runt dessa banor. Under tio dagar är Boosterthon-teamet här, de har olika teman varje år och de går in i klassrummen och lär barnen om mobbning, att hjälpa varandra, eller vad nu temat är.

Barnen blir hjärntvättade med funrun.com och att mamma och pappa ska sätta upp ett konto och börja tigga pengar från mor- och farföräldrar och andra… För varje dollar per varv de får, finns det olika priser de får, typ en frisbee, ett armband, osv.

Jag gillar inte riktigt den här modellen då vi får mindre än 50% av de totala intäkterna. Resten tar boosterthon-gänget. Samtidigt så gör de allt och det är vår mest framgångsrika insamling som ger oss ungefär 20 000 dollar. Det borde gå att anordna själva, men när bara typ 12-15 personer dyker upp i en skola på 900 ungar…ja, då är det svårt att få nånting gjort.

Förra mötet bad skolan om pengar från PTO för två moppar och två hinkar, för att vaktmästarnas grejer är trasiga. Så sorgligt. Sånt ska ju komma från kommunen/county. Likaså datorer så att barnen kan ta de test som krävs, osv. Men det är just teknologi vi samlat in till de senaste två åren. För det finns skolor som är fattigare än vår, så de får företräde… Så eftersom våra datorer är skitkassa, men inte lika kassa som de värsta, så får vi ingenting. PTO ska egentligen samla in till det där extra åt barnen, lekplatser, tillhörande solskydd osv. Men nu är det som det är, så det är bara att gilla läget.

Målet  var 20 000 dollar, och det nådde vi, så det var ju bra :)

170202
Jag var där tidigt. Första loppet var särbarnen på röda och sen VPK (Milo på blå). När Milo sprang lät jag bli att ”jobba”, utan hejade på honom! Efter Milo var det klass 2 och 3, och efter vad Kindergarten (Lexi, Ashlyn) och klass 1 (Noëlle), då märkte jag av varv på tröjorna.

170202a
Världens sötaste påhejare!

170202b
Milo flörtar med en av ledarna 😉

170202c
Det var svårt att klä dem idag då det bara var 13 grader när vi gick i morse, skulle vara 16 vid hans race och sen bli 24 senare. Tog av undertröjan efter halva racet, då han blev varm.

170202d
Finaste killen! <3

170202f
Milo tog det väldigt seriöst och sprang för att vinna…!

170202g
Så fokuserad.

 

170202e
Vattenpaus.

170202h
Kämpar vidare och springer om alla.

170202i
Sista strecket!! Färdig först av alla i klassen =)

170202j
En bild med pappa hann vi med. Satte Greg på att märka av varv eftersom det var dåligt med folk.

170202k
Milo chattar upp nån tjej, haha. Sån tjejtjusare den där. (Finns det något uttryck på svenska? ”To chat someone up.”)

170202l
Sen kom Noëlles klass ut! Tror det är sju klasser i hennes årskurs, så det blev livat under hennes lopp =)

170202m
Dansar lite under uppvärmningen.

170202n
Min finaste tjej! <3

170202o
Alltid tokig :)

170202p
Färdig, och med några extra varv på ryggen! <3

4
 1 912   4     6

6 svar på Boosterthon 2017

 1. Mamma skriver:

  Stora företag byter ju till nya datorer vart tredje år, typ. Går det inte att uppvakta några sådana företag och be dem tömma hårddiskarna på de gamla när de köper nya och skänka de gamla till er skola?

  • Mysmasken skriver:

   Vi har försökt. Men vi måste köps datorerna genom länet/county sv säkerhetsskäl och säkert för att alla vill ha en hand med i fickan. De är snordyra och vi är många som opponerat oss, men det går inte att rucka på. De kommer förinstallerade och sådär.

 2. Marie skriver:

  Så har vi gjort. Kontaktat stora företag. Här går det att få in datorerna, men, alltid ett men…. både Steven och Andrew, Daddy, har gått en klass genom kommunen och de har fått som ett certifeficate att de får uppdatera datorerna etc. Så här är hela garaget fullt, för det tar tid, cirka 5 timmar per laptop, att först göra rent hårddisken och sedan sätta dit alla nya sakerna.

  Det man också kan göra här är att upprätta ett dator bibliotek. Då måste man inte ha alla programmen, för i de högre klasserna, fyra och uppåt, så måste barnen ofta skriva sina uppsattser och presentationer på datorn och många har kanske ingen hemma, då kan man gå till vårdat dator bibliotek och låna med sig en hem. Det har blivit väldigt uppskattat och i barnens lågstatdie skola som har runt 1000 barn, har vi nu 200!!! datorer i biblioteket. I mellan stadie skolan med 1800 barn har vi mer än 500. Man kan även stå på vänta listor på sora företag för att få minnes pinnar. Det måste barnen ha senare så de kan spara ner från datorn i skola och jobba vidare hemma. Det ända problemet med det är, att någon, jag och Sofie, behövde kolla 2000’minnes pinnar.

  Men vad gör man inte för barnen, jag får liksom ont i magen när jag ser hur de har det, och barnen blir jämnt så glada att det är jag som känner på att jobba till de känns det som.

  • Mysmasken skriver:

   Ni två är en sådan inspirationskälla!! Vad för slags företag kan man bearbeta? Ska höra mig för med county om något certifikat. Låter typ omöjligt. Jobbar Steven och Andrew med datorer? Måste jag kunna bevisa att jag inte är helt bakom flötet vad gäller datorer, med någon slags utbildning eller så? Isåfall är det ju kört, haha.

 3. Sofie skriver:

  Ja, Andrew och Steven jobbar med datorer. Du måste även bevisa att typ inte är pedofil och sånt. Vi har Xerox, IBM som största sponsrar. lycka till!

  • Mysmasken skriver:

   Haha, men det screenar de ju för när man blir volontär, så det är ju inget problem…men ja, då lär ju inte jag kunna få något certifikat, haha. Och av de andra 6 föräldrarna tror jag inte heller att någon jobbar med datorer…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *